Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pethob

    aktív tag

    válasz Peter89x #15647 üzenetére

    Én biztos használt X-T1-et vennék az új X-T10 helyett, egyszerűen sokkal jobb. Nem csak fogásra, nem csak funkciókra de építési minőségre is.

    Az X-PRO - gondolom az X-E2 vázakon is - fogásán irtó sokat dob egy hüvelykujj támasz, meg egy bőr tok. Ez utóbbi azért is jó, mert óvja a vázat a sérülésektől, bátrabban dobom be a táskába, vagy teszem le a szikla tetejére állvány helyett.

    Szintén az ergonómián javít, és filléres dolog a betekerhető elsütő billentyű. (X-T1-re nem megy fel.) Ezt a három kiegészítőt szinte azonnal beszereztem az X-PRO2-höz és előtte az X100T-hez is, és ezekkel nekem "tökéletes" az ergonómia.

    Pedig a két váz elég más méret.

    (CSak ne lenne olya b%&^@tt jó az X-T1/X-T2 vonal keresője, meg ne irigyelném annyira a kihajtható képernyőt!)

    Lehet, hogy egy DSLR fogása tenyérbe állóbb, de vagy egy kilóval minimum nehezebb amit emelgetni kell. Nem bántani szeretnék senkit, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan lehetne jobb egy 6D-t emelgetni egy 24-70-el mondjuk egy X-T1 + 18-55-el szemben. Ha keveset fotózol azért jó mert könnyebb, és kevés képnél kevésbé számít az ergonómia. Ha sokat fotózol, irtózatosan sokat számít minden deka, amit emelgetni kell...

    A CaNikon tárcsáival gyorsabban lehet dolgozni, mint a Fuji mechanikusra hajazó kezelőszerveivel, Fuji a molyolós fotós gépe. Persze a zársebességet már tárcsázhatod. Az első-hátsó tárcsa megvan itt is,majdcsak leszivárog a középformátumból a C állás a rekeszgyűrűről...

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/pethob

Új hozzászólás Aktív témák