Hirdetés
-
Biztonsági aggályok miatt késik a Microsoft hatalmas AI-újítása
it A Microsoft úgy döntött, hogy biztonsági aggályok miatt elhalasztja a Recall AI funkciót, így azt csak szűkebb körben tesztelik egyelőre.
-
Elden Ring: Shadow of The Erdtree - Íme a végső gépigény
gp A kiegészítő érkezése már nincs messze, alig egy hetet kell már csak várnunk a DLC-re.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz Arlekim #2144 üzenetére
Legközelebb ha fáj a fogad, próbálj mellé az ínyedhez tenni egy (vagy 2) db szegfűszeget, azt szopogatni ott. Kicsit csíp majd ahogy oldódik de segít, én ezzel vészeltem át pár szar éjszakát fogorvos előtt amikor ülve aludtam.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Úgy tűnik hogy a panírhoz sütőport kevernek, attól lesz olyan ropogós.. A tapadást úgy éri el, hogy nedves panírt csinálnak nem "hagyományosat". Pl itt van erről szó
http://cooking.stackexchange.com/questions/5764/how-to-make-extra-crispy-and-crunchy-breading-like-kfcIn nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Egész csontozott pulyka próbálta már valaki?
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
próbálnék egybesütött bôrös combot sütni. Láttam cba-ban olyan 5cm vastag, 25-30 cm átmérôjû combot, mint a rajzfilmben közepén a fehér csonttal.. Hogy süssem hogy omlós maradjon és ne száradjon ki? "Magyaros sültek" fûszersóval gondoltam, alufólia alatt jó sokáig, kisebb hôfokon?
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz PindurAnna #2199 üzenetére
Köszönöm a téli szünetben teszek egy próbát. Köretnek mi illik mellé?
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Vasinger! #2226 üzenetére
Most találtam, eszembe jutottál húsgolyó tésztával állítólag 10 perc
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz solfilo #2389 üzenetére
Nekem volt, amerkai Lodge serpenyő és egy eredeti Griswold de a feleségem nem bírta megemelni, nem sok örömünk volt benne. Egy ideig nagyon akartam használni, aztán elmúlt. Elég egy jó minőségű rozsdamentes. IKEA árul Sensuell néven zománcos öntöttvasat, nem kell megvenni a Le Creuset, a főzés teljesen más öntöttvasban, tovább tart felmelegíteni és sokáig tartja a hőt, hozzá kell szokni. Alaposan olvass utána mielőtt belevágsz.
Steaket sütni szuper, rántottát meg ne próbáld. A sima zománc nélkülit égetni kell, külön műsor. Zománcossal könnyebb.
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Ice&Lime #2402 üzenetére
Ha teflonos serpenyőre gondolsz, esetleg nézd meg az ikeában a drágábbakat, pl Trovardig. Én egy 365+ serpenyőt használok és nagyon elégedettek vagyunk vele. A 10 év garancia egészjó. Ilyet de úgy látom már nem kapható.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz spidersoft #2409 üzenetére
ez sem nagyon pörög, pár havonta valaki kérdez, aztán valaki válaszol, vagy nem
A konzerved ügyében nem tudok segíteni, mert nem eszünk ilyesmit. Sok sikert a kutatáshoz.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz spidersoft #2412 üzenetére
Milyen az íze ennek az akciós gyíkhúsnak? olyan mint a klasszikus taposóakna-löncs? mert annak számomra nagyon jellegzetes fűszerezése volt.
örök klasszikus:[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz spidersoft #2415 üzenetére
Köszi akkor ha nem felejtem el legközelebb veszek ilyen Dulanot.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Andris837 #2438 üzenetére
Elég kihalt, de ha van kérdés akkor valaki mindig válaszol, csak nem azonnal. Eladtam az öntöttvas edényeket, átálltunk rozsdamentesre, mostanában a kifordítós tarte tatint csinálom mindenféle szezonális gyümölcsből, gyerekek szeretik, mindig elfogy az egész
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz mormota #2440 üzenetére
Volt több is, eladtam egy teflon-ellenes rohamban a serpenyőkkel és egyebekkel együtt. Aztán lassan kúsznak vissza az életünkbe, mert elkerülhetetlen. Épp a múlt héten vettem egy összenyomós szendvicssütőt mert már nagyon hiányzott. Veszek is toastkenyeret csak óvatosan kell mert diétán vagyok
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz mormota #2442 üzenetére
Igen, van is egy amit a leggakrabban használ a feleségem a rántásokhoz és már kezd öregedni. Vettem egy kerámiabevonatos wokot, egyszer beleégett egy adag krumpli, utána minden letapadt, ki kellett dobni.
Nagyobb húsokhoz, mártásokhoz van 1 jobb IKEA teflonos, mert nagyok a gyerekek (15, 17) és nem találtam akkora kerámiát. És van egy kisebb teflon amit elő lehet kapni ha kell, pl rántottához, sült virsli feltét, ilyesmi. Ezt is le kéne cserélni kerámiára de lusta vagyok.
Minden más edényünk rozsdamentes acél, a legtöbbjük Inoxriv gyártmány ( http://www.inoxriv.hu )In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Speeedfire #2450 üzenetére
A nagy vagy a közepes lábast. Nagyban tudsz kis adagot főzni, fordítva nem, attól függ hány emberre szoktál főzni.Szószokhoz, leveshez is jó, bolognai meg ilyesmik.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz solfilo #2461 üzenetére
Örülök hogy bejött, mi átálltunk rozsdamentesre. Egyszer vettem egy wokot, lapos aljú, kerámiabevonatos. Egyszer valamennyire odaégett benne egy kis krumpli, utána soha többé nem volt tapadásmentes, minden letapadt, ki kellett dobni. Van teflonos serpenyőm de csak rántotta és rántások készülnek benne, illetve egy nagy serpenyő húsokhoz.. nem volt még lelki erőm megrendelni a szénacélt. Pl de buyer mineral sorozatból vagy hasonlót..
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz TomMusic #2472 üzenetére
Az ilyesmi inkább kuka.
Ha leves marad általában keverek hozzá kevés mosogatószert és forró vízzel hígítom ez a zsírt nem hagyja odatapadni, utána mehet a wc-be. Néha főzelékkel is megcsinálom, de nagyban függ az étel állagától.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Egyszer szereztem egy Lodge serpenyőt amit későb eladtam, felesleges ragaszkodni a márkához. Ráadásul a szállítás több volt mint a termék, nem éri meg!
Menj be az első konyhás boltba, vedd meg ami tetszik és használd, sokkal fontosabb a megfelelő kiégetés, mint az öntöde ahol készült.
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Mr.Csizmás #2519 üzenetére
Az üvegkerámián lassan és óvatosan melegítsd fel az öntöttvasat, mert elpattanhat az üveglap de ha túl gyorsan melegíted akkor a serpenyő is.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Heavyrain #2525 üzenetére
"Ázsia BT" van sok távolkeleti cucc, itt vannak a wokok talán ez kell neked.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Sziasztok,
van egy Gorenje BM1200BK kenyérsütőm, amiben élesztős kenyereket sütünk a járványhelyzet miatt. Sajnos úgy látom hogy nem jutok sem friss, sem szárított élesztőhöz a sok pánikvásárló miatt. A lényeg, hogy kovászos kenyeret szeretnék sütni a gépben, illetve kovászt indítani hogy mire elfogy az élesztő, legyen mivel sütni a kenyeret.
Ehhez kérek segítséget, mert kovász téren teljesen kezdő vagyok. Nincs itthon teljes kiőrlésű rozslisztem meg egyéb úri huncutságok amik a neten vannak, csak Gyermelyi BL55 finomlisztem.
Rutinos kovásztulajdonosoktól kérek szépen linket vagy videót ahol mutatják lépésről lépésre mit kell csinálnom Illetve kenyérsütőgépes kovászos receptje van valakinek, azt is megköszönném!In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz freaghill #3622 üzenetére
Váci vagyok, köszönöm a kedves felajánlást de beteg családtag miatt teljesen elszigetelődünk, már amennyire lehetséges. Ha nem kéne ennyire szigorúan, akkor mennék a boltba kenyeret venni.
Youtube videót találtam gépes kovászos kenyérhez, mondjuk az csak a dagasztást csináltatja a géppel.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Mivel még mindig nem tudok élesztőt szerezni, gondoltam indítok "előtésztát" minimális instant élesztővel, azt táplálgatom és szaporítom inkább.
Első kísérletem tegnapelőtt estéről egy cikk alapján: 200g liszt, 150ml víz és késhegynyi élesztőből indult, de nem nőtt eleget másnapra. Az este ezzel indított gépi kenyér nem kelt meg eléggé, ezért leállítottam a programot. Kiszedtem, letakartam és ma délelőtt tudtam belőle sütni egy ehető kenyeret a sütőben. Félsiker, per pillanat a cél a minimális élesztő felhasználásával sütni gépi kenyeret.
Tegnap este indítottam egy másik előtésztát, de ebbe betettem egy teáskanál cukrot is (amennyi a gépi receptben van ehhez a kenyérhez). Ezt ma már többször megkavartam, ebből lett mostanra egy szép buborékos tésztaszerű ragacsom, ezt tervezem tovább hízlalni a magam laikus módján, esetleg osztani és tovább etetni ahogy kovászt szokták.
Asszony nehezen veszi ezeket a kísérleteimet mondván túl sokáig van elő szobahőmérsékleten, hiába mondom hogy a kovász még ennél is többet pihen a pulton.
Persze most mindenki hirtelen pék lett, sehol nincs liszt és élesztő Én csak nem akarok boltba járni.
Köszönöm mindenkinek az eddigieket!
Szerk: megtaláltam a cikket, itt a "Példa" alapján csináltam.
https://sobors.hu/technologia/hazi-kenyersutes-eloteszta/[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Sziasztok
ezen cikk alapján tegnap délben indítottam egy kovászt nulláról, BL55 lisztből. Azt írják hogy lassabban indul de nekem másnapra vagyis mára olyan buborékos lett, hogy megijedtem.
Megcsináltam a 2. lépést, kimértem a 100g kovászt és a 50g lisztet + vizet, most estére a duplájára nőtt. Képem sajnos nincs.
Betettem hűvösebb helyre a lépcsőházba hogy kicsit lassuljon le, mert félek hogy reggelre kimászna a befőttesből. Ezt kéne még egy hétig csinálni minden nap, de nem tudom mi lesz a vége ha 5-6 óra alatt ekkorát nő már másnap?
Egyébként kellemes joghurtos-kefíres savanykás illata van, nem büdös.
Mit csináljak vele?In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Nemrég megdöglött a kovászom a hideg miatt, aztán most csütörtökon kaptam meg a TK lisztet amit rendeltem a következőhöz, de szerintem már nem indítok újat, mert sikerült szereznem egy kis instant élesztőt, külföldről kaptam
Azért köszönöm mindenkinek a tanácsokat, talán később megint megpróbálkozom a kovásszal.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz FerNandor #4184 üzenetére
Rántottába: 1 csipet szódabikarbóna és egy kis tej a felvert tojásba, attól lesz olyan mint az "éttermi" habosabb meg lágyabb. És lassú-közepes tűzön, lassan mozgatva, nem teljesen átsütve. Sznob franciák szerint akár gőz fölött is lehet csinálni, hogy még olyanabb legyen a hő
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
-
supercow
őstag
válasz AssAssynn #6187 üzenetére
A szénacél vékonyabb, könnyebb, kb félúton a rozsdamentes és öntöttvas között. A vas nehéz, jól tartja a hőt, csak meg kell vele tanulni főzni és kicsit kényesebb. Vannak zománcos öntöttvasak is, azokat nem kell kiégetni pl. Le Creuset egy vagyonért vagy akár noname olcsóbban.
Nézz youtube videókat de Buyer használatáról, egy sokat használt darabban ugyanúgy lehet omlettet csinálni, mint a teflonban mert annyira jó a ráégett bevonat. Én végül nem vettem de még mindig fellángol bennem néha a vágyIn nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz AssAssynn #6189 üzenetére
Vas = nehéz, sok hőt tárol, jót lehet benne főzni de azt is tanulni kell. Zománc = könnyű pucolni
az acél és a vas is “macerás”, azt neked kell eldönteni hogy vállalod-e az extra melót vele
Én is ezért vacillálok évek óta. Nincs időm várni hogy a vas felmelegedjen, nehéz és “koszos”, stb.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
-
supercow
őstag
válasz #49155328 #6335 üzenetére
az a "bögre" az önjelölt gasztrof*szok félre(google)fordítása, szerencsére az angol cup mint mértékegység egész pontosan meg van határozva.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sharp ES-NFH814 8kg os inverteres 3. eves mosogep
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Erős asztalláb (Steelcase)
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Prémium autómatricák kedvező áron! PH tagoknak 30% kedvezmény!