Hirdetés
-
Féltucat régi Samsung kapott új One UI-t, köztük az A52s
ma A 6.1 olcsó, drága, ütésálló és közönségkedvenc készülékekre is megérkezett.
-
Nyárköszöntő hardverszemle
ph A desktop gép, notebook és ház nyomába sokféle periféria szegődik, sőt, még egy VR headset is tiszteletét teszi heti rovatunkban.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7912 üzenetére
Nemrég volt erről szó: [link]
Most ezt használjuk, eddig egész jó: [link]
Korábban itt a topikban ajánlotta valaki.#7911 SteveS
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Mi az oka, hogy gázost szeretnétek?
Ezt érdemes átgondolni, én nem vennék már gázos sütőt(se gáztűzhelyt). Nem lehet őket annyira felmelegíteni, ami kenyér és egyéb péktermékek sütésénél nem a legelőnyösebb, valamint ebből kifolyólag a pirolitikus tisztítás se jöhet szóba. Ami nekem még fontos szempont, hogy jól szigeteljen és ne engedje át a meleget, a gázosoknál ez is necces lehet.
De egyébként a Karancs után bármi megváltás lesz. -
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #7961 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 kg hagyma(vörös, fehér, lila, új, poré lehet vegyesen)
- 3 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 l víz
- 2 db leveskocka (vagy alaplé)
- Só, borsA hagymát felszeletelem, olajban és vajban odateszem pirulni, amikor már üveges rászóróm a lisztet, és hozzáadom a fokhagymát, ha megpirult felöntöm vízzel, majd mehet bele a leveskoca, valamint a só és a bors is. Kb. 30 perc alatt készre főzöm (időnként meg kell keverni, mert leragadhat), maradhat így is, de én általában rámegyek botmixerrel. Sajttal tálalom. Kemény sajtok passzolnak hozzá a legjobban (pl.: parmezán, cheddar).
-
krizmo_
Topikgazda
Jó módszerek.
Én néhány hónapja elkezdtem appot használni, ahova recepteket is tudok felvinni, így kiszámolja nekem miben mennyi kalória van. Szerintem, sokat segít, és ösztönző hatása van. Néhányszor igencsak meglepődtem, mert sokkal több vagy éppen sokkal kevesebb kalória volt valamiben, mint amennyit gondoltam.
A chia maggal óvatosan, napi 15 grammnál nem szabad belőle többet fogyasztani.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #7969 üzenetére
Yazio.
#7971 pohár
Időnként kenyérbe szoktam tenni, nagyon jól megy bele.#7970 Moleman
Ha nagyobb a súly, akkor gyorsan elkezdenek lemenni a kilók, de egy idő után már nehezebb megszabadulni tőlük. Azért a testmozgás is fontos, talán ezen a ponton már neki is érdemes lehet bevezetni, hogy túllendüljön a stagnáló időszakon.[ Szerkesztve ]
-
-
krizmo_
Topikgazda
#7996 Beni2360
Gondolom finom lett.#8003 Cha-b
Megvallom már-már kezdem elfelejteni az élesztős recepteket, de Szabi péket tudom ajánlani, minden recept, amit tőle kipróbáltam jól sikerül: klasszikus tejes kifli#8010 SteveS
Azért a kókusznak elég jellegzetes íze van. A kókusz kockán pl. naturan használom a reszeléket, és nagyon kijön az íze, ahogy a müzlifélékben is a pehely. Használtam már kókuszvirág cukrot, annak nem volt kókusz íze. -
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
Epres és áfonyás muffin
Tészta (12-es muffinsütőhöz):
- 3 tojás
- 170 g cukor
- 150g liszt
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl tej
- 8 g csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet sóSzétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered cukorral, aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, csipet sót, és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz, ebbe kerül a vaníliás cukor. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kanállal kiadagolod a formába, és teszel rá gyümölcsöt:180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöd.
Nagyon hamar és könnyen elkészíthető finomság, a gyümölcsök helyett csokidarabokat is lehet belekeverni, vagy kandírozott narancshéjat is.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
#8079 body007
Köszi! Ma sütök még egy adagot, és abban lesz csokis is.#8080 bugizozi
Köszönöm! Nem lett édes, jól ment a tészta a gyümölcsökhöz, de csökkenetett cukorral fogom a mait elkészíteni.#8081 bugizozi
Érdekes recept. Az Aldis TK tortillat én is szeretem, időnként szoktunk venni. Főleg nyáron jön jól, amikor könnyebb ételeket ennénk(és kenyeret sincs kedvem sütni a forróságban ), és sok friss zöldséggel tele lehet pakolni. -
krizmo_
Topikgazda
válasz #76500480 #8089 üzenetére
Nem szeretném hogy full vaj legyen, tejport és a sűrített tejet is kihagynam.
Mascarpone fellazítva egy kis tejszínhabbal, vagy ha keményebben szereted, akkor csak simán? Sokszor használom, nagyon jól variálható.Van egy jobb ötletem is a krémre:
A fehércsokit és a tejszínt gőz felett felolvasztod, (2 tábla csokihoz kell 2 dl tejszínhab), hagyod lehűlni, majd kihabosítod, és hozzákevered a kókusz reszeléket.
Kicsit olyan ez a krém, mint egy fehércsokis trüffelkrém, ezt is sokszor használom.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #8099 üzenetére
Vagy úgy. Kicsit repedt is, ahogy látom.
éjszakára a hűtőbe teszem, de ott megemelkedik, majd kicsit összemegy.
A hűtőztetés nem rossz ötlet, viszont ha az emelkedés után összeesik, akkor valószínűleg túlkelt lesz. Ha hosszabb ideig keleszted, akkor érdemes kevesebb élesztőt hozzáadni.Én így sütöttem legtöbbször amikor még élesztőt használtam: [link]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #8107 üzenetére
Szabi pék könyvéből : Kovász készítése és etetése
Sokkal jobb kovásszal sütni, én már mindent azzal készítek. Biztos nem fogod megbánni csak legyél türelmes és kitartó.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Beni2360 #8108 üzenetére
Vállalkozói nélkül is tudsz már Metroba menni:
- Ki igényelhet Nyílt napos METRO Gourmet kártyát?
Valamennyi természetes személy, aki jelenleg nem rendelkezik METRO kártyával, illetve nem rendelkezik saját vállalkozással.Megnézem ma a Penny-ben a sűrített tejet, úgy emlékeztem ott szokott lenni. Érdemes megkérdezni az ott dolgozóktól, hogy van-e.
Ezt még az azonnali topikba tettem be korábban, hátha jól jön.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #76500480 #8109 üzenetére
Semmihez nem használok margarint...
Rozslisztet használtam az elején, de később lecseréltem, mert Pompim (kovászom), nem szerette, nem volt tőle túl fickós, és savanyú is lett nagyon, a péksüteményeknél nem jó a savanyú kovász. Magas fehérjetartalmú lisztekkel etetem általában, de időnként kap ősbúzát, és TK liszteket is.
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #8116 üzenetére
A 4. napon kiveszel a kovászból 50 grammot, és azt eteted fel 50 g liszttel és 50 g vízzel,
Az 5. napon szintén kiveszel 50 grammot és azt eteted fel 50 g liszttel és 50 g vízzel,
És így tovább a 9. napig, a maradékot pedig kidobod, nem tudsz vele mit csinálni(ez csak az elején van így, később természetesen nem kell majd kidobni ).
A 10. napon 150 g kovászod lesz, de ebből csak 100 g-ot használj fel, 50 g menjen a hűtőbe(anyakovásznak), ha több kovászra van szükséged a sütéshez etesd fel annyira, amennyi kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs