Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    válasz inf3rno #3206 üzenetére

    Igazad van! :P

    Sült, grillezett, bbq húsok mellé kiváló:

    Lilahagyma lekvár
    1 kg lilahagyma
    20 dkg kristály cukor
    20 dkg barna cukor (cukorból lehet elég a fele is, tehát összesen 20 dkg)
    1 mk só
    2 db babér levél, vagy 2 nagy csipet őrölt
    darab fahéj, vagy 1 csapott teáskanál
    6 db szegfűszeg, vagy 1 majdnem púpos mokkás kanál
    2 dl balzsamecet
    2,5 dl édes vörös bor
    A hagymát megtisztítjuk fél karikára vágjuk, és vékonyra szeleteljük. Elkeverjük a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk. Ráöntjük a Bort és az ecetet. Felforraljuk, majd kis lángon sűrűsödésig főzzük. Gyakran keverjük.
    (őrölt fűszerek esetén nem kell keresgélni, bár pl teadióban rakva kiszedhető ha már az íze belefőtt)
    Elméletileg hűtőben 1 hétig is eltartható. Gyakorlatilag még aznap el szokott fogyni. :)

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák