Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz solena #3062 üzenetére

    A kókuszzsír közepes hosszú szénatomláncú zsírsavakból áll. Elvileg nagyobb részét a bélbaktériumok eszik, vagy legalábbis másképp dolgozza fel a szervezet, mint a normál telített zsírt. A fő baja inkább az, hogy az olcsóbbik fajtánál vegyszereket nyomnak bele a cuccba, hogy jobban kioldódjon a zsír, aztán lehetnek benne ilyen vegyszer maradványok. Egyébként sütésre jó, mert viszonylag egészséges és nem hőérzékeny. Nem használom én sem amúgy.

    A koleszterinre próbáld ki az omega-3-at, hátha lejjebb viszi. Csodákra az sem képes persze. Lenmagban, lenolajban, csukamájolajban és dióban van omega-3, amik itthon elérhetőek. A halolaj kapszulákkal az lehet a gond, hogy sokat állnak, és beavasodhatnak. Egyébként az olajok, amikben van mind nagyon hőérzékenyek, könnyen avasodnak és keserűek mint az atom. Nem mindenki bírja. Én simán leküldtem a lenolajat annak idején. Most igyekszem visszafogni a zsírt a hasnyálmirigyem miatt, meg a koleszterin nálam is egy kicsit magas.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák