Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    Üdv ismét!

    Sajnos beigazolódott a múltkori félelmem, és tényleg aszinkron NAND-okat tesznek az új V300-asokba.

    Teljesen friss Win8.1 telepítés UEFI módban (GPT), eleve gyanús volt, hogy sokkal többet szüttyögöt az elején a beállításokkal mint a V+200 a notimban (azt is nemrég telepítettem). Az SSD a 0-s számozású Intel SATA3 porton AHCI módban, SSDOK szerint is minden rendben van, már ammenyire meg tudom ítélni:

    Tudom hogy a topik szerint csak CDM 0-fill a mérvadó, de azért belinkelek más teszteket is, amiken látszik mennyire lassú ez a NAND nem tömöríthető adatokkal:

    Utóbbi 3 benchmark finoman fogalmazva gyatra teljesítményt mutat, ennél még a V+200 is jobb volt újkorában (ugyanebben a konfigban). A V+200 átkerült most a notimba, ezért vettem asztali gépbe a V300-at, de így eléggé csalódtam benne. Még a 8 munkanapos vásárlástól elállási határidőn belül vagyok, ezért holnap visszaviszem ahol vettem, és inkább ráfizetek egy HyperX 3K-ra.

    Összefoglalva: aki még a régi Toshiba Toogle NAND-os V300-ból kap még az örüljön, az új aszinkron NAND-os (elvileg 506-os firmwareről lehet megismerni, rá is van nyomtatva a címkére) viszont kerülendő szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák