- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Ti még mindig bedőltök ezeknek a teszteknek?
Vigyázzatok el ne ájuljatok ám a nagy számoktól, legyen kéznél egy legyező, ha megszédülnétek tőlük!Az SSD végül is egy használati tárgy. Ennek okaként egyedül a valós használat szempontjából érdemes megnézni azt, hogy melyik a jobb. A többi fáradt rizsa és ködös marketinghab...
Szerintem a tesztben alkalmazott szempontok ( Valós teljesítmény (25% ) súlyozása nem életszerű, és nem reális.
Persze mindenki azt vesz amit akar, és annak hisz aminek/akinek akar... Akár a fele élettartamú TLC-s chippel a gyomrában érkező csoda gyors SSD-nek kikiáltott fogyasztói társadalom gyöngyszemének egyikét is... a lényeg ugye, hogy vegyetek, hogy fogyjon, hogy vegyetek, hogy fogyjon, hogy ...
Tudom, hogy nem vagyok népszerű ezzel az álláspontommal, és akár nekem is lehet ugrani húsz karommal és lobogó pallossal, a puttonyotokban ezernyi számmal és teszttel felszerelkezve érvként, de akkor is tartom a véleményemet. -
Bodor
veterán
válasz flash- #44839 üzenetére
a számítógépkezelő-lemezkezelőben megjelenik mint nem lefoglalt meghajtó.
mit csináljak vele?Fomázd le.
DeFranco:
Hát nem igazán tudom. Gondolom végigzongoráztad már az összes ismert beállítást, és változtatási lehetőséget. Újat neked nem hiszem, hogy lehetne mutatni, eléggé stabil topiklakó vagy..
Talán a Southbridge: AMD SB710 ennyit tud.
Vajon Fire/Soul mit mond rá?[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz fagy53 #44831 üzenetére
Képzeld, ha tuningolni lehetne az SSD-t!
Hát nem ez megy szinte itt is? Ha nem 500 MB/s az olvasás, hanem csak 480, akkor egyesek képesek órákig felforgatni a rendszert, hogy gyorsabb legyen, szinte ez is egyfajta tuning...
Egyébként örülök, hogy van aki egyetért velem.
(#44833) PAtr0n: Amúgy igen, lassan törnek előre a TLC-s drive-ok, aminek már kb. fele akkora lesz a hasznos üzemideje.
Pont ezért váltottam ( no meg előnyös is volt a 10K-s kedvezmény az edigitálnál, így tulajdonképpen 7K-ba került , eladva a régit ) 64 GB-osról 128-asra, amíg még lehet kapni jó, tartós, MLC-s SSD-ket.
Üdv neked is !
DeFranco: Veled meg úgyis régóta egy követ fújunk... ( kíváncsi lennék, hogy miből eredt ez a mondás, mert elképzeltem, ahogy tényleg fújjuk azt az egy követ )
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Des1gnR #44935 üzenetére
"Szerintem nagyon jó!
Crystaldisk-be állítsd át a beállításoknál All0x00 0Fill-re és sokkal jobb eredményeket kapsz,nem mintha ez nem lenne jó! "(#44937) gban: Lapozófájlt én fix méretre állítanám be ( mondjuk 2 GB) , ne garázdálkodjon szabadon az XP. Ha kevés akkor úgyis sikítani fog.
TRIM helyett használj Diskeeper With Hyperfast-ot, tökéletesen helyettesíti. -
Bodor
veterán
válasz bluobluo75 #45095 üzenetére
van-e értelme SSD-t cserélni vagy nem?
Ha elférsz ezen is, akkor nincsen értelme cserélni.
-
Bodor
veterán
válasz D®. GeNy@ #45142 üzenetére
Én már leadtam a szavazatomat a Vertex 3 Mi-re, és ezen nem változtatok azért, mert esetleg problémák vannak vele az alvó üzemmódban. Nem is értem, hogy minek lovagolni ezen az alvás dolgon, mikor az SSD-ről amúgy is gyorsan bootol a rendszer. Mikor még HDD-n volt a rendszerem, akkor is az volt az első, hogy ahol csak lehetett letiltottam a gépen...
-
Bodor
veterán
válasz csimika #45146 üzenetére
Hát akkor Te várjál. nem mondtam senkinek azt, hogy kötelező az én tanácsom szerint vásárolni...
Azt gondolom belekalkuláltad a dolgokba, hogy az OCZ adott el a legtöbb SSD-t, és így a user error-ok ( többek között elrontott firmware frissítések) száma is ennek arányában nézendő...[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz proci985 #45150 üzenetére
Azt azért reméltem, hogy kinézed belőlem, hogy tudom, hogy mit tiltottam...
Ezek szerint nem..Elismerem, van akinek hasznos az alvás. Én még sosem láttam értelmét, nem géppel dolgozom, mondjuk nem is játszom. Hozzá kell tenni egyébként, hogy én úgy emlékszem, hogy nem csak az OCZ SSD-knél volt hiba az alváskor, hanem más gyártóknál is. Kékhalálozásnak meg ezer és ezer oka lehet, nem feltétlenül az SSD az ok, holott sokan annak tulajdonítják.
(#45152) DeFranco: Látom nem szeretnéd felfogni az érvelésem, de nem is igen szeretnék ebbe a vitába belemenni.
Azért kíváncsi lennék, hogy a többi nagy SSD gyártó miért nem került bele ebbe a statisztikába? Pl a Samsung , Kingston, Adata ? -
Bodor
veterán
válasz proci985 #45155 üzenetére
Bodor: a téma szempontjából mindegy, hogy mit tiltottál.
Téma szerint sem mindegy, mert ugye arról volt szó, hogy az OCZ SSD-i nem bírják az alvást, és abból a szempontból sem, hogy talán nem kéne annyira hülyének nézni az embert, hogy nem tudja megkülönböztetni az alvást a hibernálástól.
Ha már viszont érvelsz, akkor azt szerintem tedd helyes információkkal, és felkészülten, nem pedig valótlanságot írva.
( Adata és Samsung nem használ Sandforceot, tehát az ahhoz köthető hibák nem érintik őket.)
ADATA az alábbi típusú SSD-kben használ Sandforce vezérlőt:
S510,S511, Premier Pro SP900 és SP800, XPG SX900, XPG SX910, és még hagy ne soroljam...Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ha nem köthető a meghibásodás a Sandforce vezérlőhöz, attól még nem kell szerepeltetni egy összesítésben ahol a hibaarányokat tüntetik fel? Miért ?
Az ajánlásod is kissé ellentmondásos.
sandforceban intel logoval sem bíztam annyira.
közvetlen utána
520 jó döntés,
Hmmm
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz Laraxior #45405 üzenetére
Marvell 9128 chip vezérli azt a 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s portot, még szerencse, hogy Samsung SSD-król van szó, amik nem vesznek össze velük.
Én a következőket tenném:
A rendszeredet először is átállítanám AHCI módba, a tippem szerint.
Ha sikerült, és beindult a rendszer AHCI módban, akkor áttenném az SSD-t a GSATA3_6-os csatira, és onnan bootolva indítanám a rendszert. -
Bodor
veterán
válasz bluobluo75 #45427 üzenetére
Egy kis segítség. Én így szoktam csinálni. Teljesen bevált.
DeFranco:
Hát úgy tűnik, hogy egyre időszerűbb lesz a Hogyan optimalizáljuk helyesen a rendszert SSD-n című cikked megírása, amit említettél!
Egyre nagyobb a kereslet rá, nem ? -
Bodor
veterán
válasz bluobluo75 #45441 üzenetére
Nincs. Csak menj végig azokon a pontokon, amiket meg kell csinálni, amiket meg nem javasolok, azokat hagyd ki, máris rövidebb lesz
-
Bodor
veterán
válasz bluobluo75 #45445 üzenetére
Akkor én is csak ezt tudom ajánlani.
-
Bodor
veterán
válasz johnny82 #45491 üzenetére
Mert előfordulhat, hogy lecseréli a Win7 alap AHCI driverét, és csak csodálkozol, hogy miért nem megy a TRIM, másrészt sok felesleges dolgot is feltelepít a gépre, amire nincs is szükség, vagy csak bajt okoz.Szóval inkább egyesével az eszközkezelőben frissíteni a hiányzó drivereket.
Ha kíváncsi vagy még részletekre, akkor bővebben ezeken a hozzászólásokban olvashatsz róla. LINK[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz johnny82 #45493 üzenetére
disk boot failure, insert system disk and press enter
Ezt akkor írja ki, ha nincs bootolható eszköz , tehát valószínűnek tűnik, hogy nem állítottad be a biosban, hogy a WIN 7 telepítőről bootoljon...
(#45495) lujó55: WIN7/8 telepítő jól formáz, bízd csak rá nyugodtan.
(#45497) Zolom89: Ha az SSD-t már letesztelted, és nincs semmi baj vele, akkor a beállításaiddal, induló programokkal, vagy driverrel lehet a baj, és akkor nem SSD probléma. Elég tágak a lehetőségek.
Eseménynaplót is meg lehet nézni, mit ír ki arra az időre, amíg fagy a gép...
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz johnny82 #45499 üzenetére
Nem feltétlenül kell látnia. Elég ha a Win 7 telepítő lemeze látja, aztán mikor megformázta, és települt rá a Win, akkor meg úgyis OK lesz.
(#45500) Plavix: Ez érdekes. Nálam természetes be van kapcsolva az AHCI mód, és nem indul lassan ( vagyis lassabban indul kicsit , persze, de nem fagyogat) 5 belső, és két külső HDD-vel sem...
Szerintem nem a bekapcsolt AHCI-val lesz itt a gond. -
Bodor
veterán
válasz Plavix #45508 üzenetére
WIN7 alap AHCI drivere van fent?
Ha nem , mert feltetted az alaplapi chipsetet, akkor cseréld le a WIN7 gyárijára.Ha WIN7 alap AHCI driver van fent , akkor megpróbálhatod az Intel Rapid Storage Technology 11.2.0.1006-os driverét, ( File name:iata_cd.exe-t töltsd le hátha segít. Több ötletem nincs, illetve még egy ha semmi sem segít: bios default után AHCI-ra állítani a SATA módot, hátha ott kvar be valami beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Én vagyok a Király !
-
Bodor
veterán
válasz 04ahgy #45625 üzenetére
Nem érdekel a hapci mód és az alignálás.
Ha az élettartam miatt nem is érdekel, azért a sebesség miatt érdekelhetne az alignálás, mert csak gyorsabban ír, ha rendben van.
Ebben az optimalizálás kérdésben viszont DeFranco-nak adok igazat, persze nekem is megvan a jól bevált módszerem. Hibernálást pl. most már én is használom, mert rá vagyok kényszerülve egy program miatt. . . .
Egyébként meg én sem babusgatom a "drágaszágot", 3 partíció, két oprendszer van rajta, és 7 nap 7 óra alatt 440 GB írás. Azért vettem még én is nagyobb MLC-s SSD-t amíg kapható, hogy bírja. . . . -
Bodor
veterán
válasz HZoli87 #45630 üzenetére
Én már letöröltem mielőtt újraindítottam volna, nálam meg egyébként is csak a legszükségesebbek indulnak a rendszerrel, nagyon ki szoktam gyomlálni...
Egyébként nem szoktam használni ezt a programot, mindent magam állítok be, csak azért tettem fel próbaképp, hogy lássam mi újat tud, de semmit.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz NeoExDeath #45638 üzenetére
Alapvetően nem megfelelő AHCI driverre gyanakszom, illetve jó lenne az SSD-t Hard Disk Sentinellel leellenőrizni.
Ezt olvasd el, szerintem, hátha rájössz a hibára. -
Bodor
veterán
válasz NeoExDeath #45640 üzenetére
Biosnak nem sok köze van az AHCI drivernek, mert ez utóbbit az OPrendszerre kell telepíteni, de ugye jobb ha a Win7 sajátját használjuk.
Elolvastad egyáltalán a cikket amit linkeltem? -
Bodor
veterán
válasz CoolBoy323 #45674 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez SSD probléma lenne, hiszen te magad is írtad, hogy HDD-n sem ment. Nekem is ki van helyezve a TEMP ramdiskre, és semmi problémája vele az office-nak, sem WIN7-el, sem WIN8-al...
(#45668) Blood Mage:
Egyetlen előnye, hogy olcsóbb a TLC, és talán majd olcsóbban is fogják ezért adni a vásárlóknak, de egyelőre nem ez látszik a Samsung árképzésén.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Balage76 #45691 üzenetére
Annak ellenére, hogy azt írod, hogy nem a céget véded, hanem a TLC mellett állsz ki, mégis sikerült az utolsó bekezdésben a Samsungot nyomatni, mert nem bírod ki anélkül...
( csodálatos betanult marketingszöveg, kíváncsi vagyok mi az igaz belőle a gyakorlatban)
Egyébként , mint látható, nem csak én nyűglődök itt rajta, és ezen kívül még elég sokan másik topikban. [link], [link], [link], [link],
[link], [link], [link], [link],Egyébként sajnos ez egy általános tendencia,nem csak az SSD piacon van jelen, fogyasztói társadalom, ugye. Nagyon sokan panaszkodnak az újabb termékekre, hogy nem tartósak ,nincs bennük anyag, és minőségben sem az igaziak, lásd audiotechnikai termékek, hi-fi erősítők, és még lehetne sorolni...
Sajnos errefelé tartunk. De legalább azt hisszük, hogy pörög a gazdaság...
-
Bodor
veterán
válasz Balage76 #45708 üzenetére
Ha már fikázásról van szó, szeretném megjegyezni, hogy a (#45691)-es hozzászólásodat anélkül is megtehetted volna, hogy említed a nevemet egyáltalán ( mert nem volt szükséges a mondanivaló szempontjából) , akkor talán nem is reagáltam volna, vagy nem így, de hát ugye fontos szurkálódni , én meg ugye csak reagálok rá, ha már negatívan ki vagyok emelve.
Az az igazság, hogy szeretem ha a tények más szemszögből is meg vannak világítva, tudod, pozitív és negatív oldal, így lesz egyensúly , és teljes a kép.Kíváncsi lennék arra, hogy ha mondjuk az OCZ hozta volna be a TLC-s NAND-okat az új termékeibe, akkor is ennyire kiálltál volna mellette? Biztos, hogy nem, sőt...
Én viszont ugyanolyan gyanakvó vagyok az új OCZ termékekkel szemben is, ( [link], [link], [link] ), mint más gyártóval, szóval nem hiszem, hogy ne lennék objektív, és elfogulatlan bármilyen indokból is...
Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest