Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ixtom

    tag

    Köszönöm a lehetőséget és fi:zi'k-nek a szervezést, örülök hogy sikerült megint eljutnom az összeröffenésre! Jó volt megismerni új arcokat és találkozni a "régiekkel". Finom volt a süti is. :R

    Viszonylag hamar elfáradtam, így legközelebb lehet hogy teljesen más véleményen leszek pár dologról, kéretik így olvasni a leírásomat.
    Annyi minden volt, hogy ez most nekem "csak" egy iránymutatás lett a következő találkozóra. :D
    Az egyes összehasonlításoknál az idő rövidsége miatt annyit tudtam eldönteni, hogy nekem jobb vagy rosszabb a hangzás. Hogy ez pontosan miben nyilvánult meg azt még nem mindig tudom megfogalmazni.

    Tapasztalataim a következők (bár nem is tudom, hol kezdjem):

    A találkozó elején HE-400-zal és Moment DAC-kal hallgattam a CKKIII-at és a ChAmp-ot. Ennyi idő alatt nem 100%, de kicsit jobban tetszett a ChAmp, leginkább térben jobb vagy nem is tudom hogy írjam le.
    Az is kiderült, hogy a találkozó végén fáradtan, rövid távon nem hallottam különbséget a Moment DAC és a Matrix rip között (DAC-ként ChAmp elé kötve K550-nel a fejemen, sima USB kábellel). Tényleg csak hosszú távú teszttel és főleg a "nagy hifi" miatt cserélem le a DAC-ot.

    - AKG K1000:
    Egyértelműen ez tetszett a legjobban (számomra nem igazi fejhallgató, mivel nem tudom eléggé kizárni a külvilágot, de szívesen hallgatnám ha nagyon muszáj :DDD )

    - Audeze LCD2:
    A Mytek 96 - O2 rendszerről hallgatva a magashiány ellenére is tetszett, de rövidtávon nem nyűgözött le, úgy mondanám semmi extra (kivéve a mélyei), nekem elég kényelmetlen volt a párnák szorítása miatt (ha női mellek lennének ennyi pénzért, akkor talán mást mondanék :DDD ).
    Moment DAC - ChAmp rendszerről hallgatva mintha vérszegény lett volna, valahogy nem jöttek át azok a mélyek, de lehet hogy csak a fáradtság miatt éreztem (ezt a tali vége felé próbáltam ki)

    Sajnos a Shiit rendszerről nem próbáltam az LCD2-t, de ott tetszett a HD650 is a Senn sötét tónusa ellenére is (ami egyébként a Mytekről is tetszett :), azért egy HD600-at is még kipróbálnék így)

    - Hifiman HE-400:
    Nekem már elsőre is bejött a karaktere, jók a mélyei, szerintem hosszabb távon is beválna, de a kábele az nagyon merev.

    Audio Technica
    - ATH-M50:
    Az elsőkörös Moment DAC - ChAmp (vagy CKKIII) hallgatózásnál próbáltam ki. K550-hez képest kicsit több a mélye, de nem olyan feszes (? vagy milyen), részletei sem olyan jók, nem igazán tetszett. SRH440-hez képest csak egy kicsit tűnt jobbnak.

    - W1000X
    Kellemes, korrekt darab, nem tudok belekötni a hangjába, de nem is nyűgözött le. Nekem hosszabb távon zavaró lenne az a két tartó fül a tetején.

    Shure
    - 1440:
    Csak egy kis ideig volt a fejemen, de nem volt rossz. Nem tudok/merek véleményt mondani, össze kellett volna hasonlítanom mással is.

    - 940:
    Próbáltam összevetni a K550-nel a Moment DAC - ChAmp kombóról. Tetszett, de a Shure magasa nekem sok. Nem szúr, de túl világos és a mélyei sem olyan jók, megszokás után lehet hogy mást mondanék.

    - 840:
    Szintén a fenti rendszerről hallgattam, sajnos bezavart a bal hangszóró pici recsegése (valószínűleg hajszál miatt), de tetszett a karaktere, talán jobban is mint a 940 (de ez megint csak egy rövid távú vélemény), viszont nekem elég kényelmetlennek tűnt (440-et is próbáltam, na az már a halál kategória hosszú távon ;] ).

    Beyerdynamic (impedanciákat nem jegyeztem meg)
    - DT880:
    Tavaly is tetszett és most is keveseltem a mélyeit. Magasai sem bántottak ilyen rövid távon. Még mindig a legkényelmesebb fejes (persze a K550 mellett szvsz :DDD ).

    - DT990 Pro:
    Nagyon durván szúr felül, amúgy nem lenne rossz. (Túl sokat nem volt a fejemen...)

    - DT770 M:
    Nincs mélye, részlet sem sok, nem is tetszett igazán.

    - CUSTOM ONE PRO:
    Beszarás milyen mélyei tudnak lenni, el lehet játszani az állító pöckökkel, de egyébként nem nagy szám (pl. a 880-hoz képest). Szerintem egyértelműen jobb mint a DT770 M.
    Sajnos a DT 770 Pro-ról lemaradtam.

    Csak mobilról próbáltam ki a T70p-t, úgy egy kicsit vilálgosabbnak és talán jobbnak tűnt mint a K550, de nem egyértelmű a dolog. (legközelebb meghallgatom rendes rendszeren, és talán lesz T70 is :) )

    - AKG K272HD:
    Kíváncsi voltam rá, de elsőre nem tetszett. Nem is hagytam neki több időt inkább gyorsan levettem...

    Talán próbáltam még mást is, de nem emlékszem pontosan a típusokra.

    - ONE és Vioelectric:
    Pár számot hallgattam csak Hifimannel és K550-el. Azt hiszem legközelebb be fogom foglalni egy kis időre. ;]

    Korábban meglepődtem, hogy a K550-nek keveslik a mélyeit. Most kipróbáltam és az M50-hez vagy az SRH440/840-hez képest sem kellett szégyenkeznie. Van hogy néha szeretnék többet, de ez lehet a felvétel, felhelyezés (vagy akár a hangulatom?) miatt is.
    Tudom, hogy nem ez a legjobb fejes, meg nem természetes a tere, fikázhatja akárki (teljesen jogosan is), de ezek után sem akarom lecserélni.

    Fejhallgatóra egyelőre nem szeretnék költeni, max. egy Stax módosíthat a szándékomon. :DDD

    Ja, és köszönöm chrisnagy13-nak a fuvart! :R

Új hozzászólás Aktív témák