Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kuruczz

    tag

    Lejárt a szerkesztési időm, most dühongök, hogy eltűnt amit írtam...
    Lányok, karácsonyi ajándék olvasó: Véleményen szerint tilos nélkülük megvenni, mert egy nőnél talán a legfontosabb, hogy tetszen neki, főleg ha két lányról van szó miért egyforma? miért nem?
    Másrészt szükség van-e rá, azaz hajlandók ilyen módon olvasni?

    Feleségem a régi megvilágított kijelzős Nook-on olvas olykor, de inkább papírból. A két lány közül a kisebbik csak kizárólag mesét az öccsének, a nagyobb meg kizárólag millió oldalas papírkönyvet. Szóval nálunk az szokott történni, hogy én, mint kütyümániás megveszem magamnak az éppen tetsző olvasót, és mutogatom, azután beteszem a fiókba...

    Feleségem véleménye, jó, ha világít, vannak lapozógombok, és be tudja nélkülem is kapcsolni.

    Saját véleményem, hogy a megvilágított kijelző sokkal fontosabb, mint a felbontás, vagy a megvilágítás homogenitása. Fontos a lapozógomb, mert javarészt este olvasok, és mivel igen száraz a kezem, zsíros krémeket használok, és így nem a kijelzőt maszatolom. A kijelző fehérsége, és a betűk feketesége engem nem igazán érdekel, mivel javarészt itthon olvasok, az akkuidő is másodlagos szempont.

    Én vennék egy nekem tetsző modellt, és ha rákapnak az azon való olvasásra, akkor őket is bevonva a döntésbe egy-egy nekik tetszőt vennék (mivel ha jól választottak sokáig örömük lesz benne), legrosszabb esetben lesz egy klassz kis olvasód, és megspórolsz két soha nem használt eszköz árát.

    Más, a tableten olvasáshoz: én pl. jobban szeretek éjjel fekete háttéren zöld betűkkel olvasni a koromsötétben, mert feleségem zavarja az olvasó fénye is. -8, -8,5 szemüvegem van, de nem tapasztaltam fáradságot, pedig olykor 2 órát is olvasok, ha képtelen vagyok aludni.

Új hozzászólás Aktív témák