Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZooLee

    őstag

    válasz pusiga #3948 üzenetére

    Miért lenne egy regény (ami PDF formátumban van tárolva) A4-re optimalizálva, "kitalálva"? :U

    Na, itt fut össze a dolog az előző kérdéseddel:

    hogy a PDF nem e-könyv formátum mégis jócskán lehet találkozni (főleg nem hivatalos könyves placcon) ilyen formátumban tárolt könyvekkel, regényekkel. Hogy ennek mi az oka nem tudom, de a nagy számosság kicsit elriaszt a konvertálástól.

    Bár bővebben itt, a fórum keretein belül nem lehet kifejteni, de dióhéjban az a dolog lényege, hogy hivatalosan regény nincs PDF formátumban (kivéve a PoD típust, de az más, ne keverjük az e-könyvekhez) Amikkel te találkoztál, azok a regények, könyvek nem hivatalosak, és nem lettek optimalizálva, csak beolvasva és az első konténerbe beleöntve. (És akik csinálják, azoknak jó eséllyel halvány fogalma sincs az e-könyvekről)

    De javaslok egy egyszerű tesztet (ha van kedved, időd buhaerálni egy kicsit): Fogj egy ilyen A4-es PDF-et, amiben folyó szöveg van, csinálj belőle (PDF szerkesztővel) egy A5 vagy A6 méretre szabott változatot. Utána a szöveget tedd át RTF-be, és egy kis csinosítgatás után (pl. fölös sortörések eltávolítása) az ingyenes Calibre-vel tedd át PRC-be vagy ePUB-ba, és utána mindhármat próbáld ki egy 6"-os olvasón, látni fogod a különbséget.

    A PDF-igénytelenség oka leginkább az, hogy aki csinálja ezeket, az nem ért hozzá, és a mennyiség a lényeg, nem a minőség.

Új hozzászólás Aktív témák