Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZooLee

    őstag

    válasz pusiga #3942 üzenetére

    PDF kapcsán nem a 6"-os kijelzővel van a gond, hanem azzal, hogy a PDF nem e-könyv formátum, hanem oldalkép-formátum (vagy hogy hívják helyesen) Vagyis nem tartalmat tárol, hanem oldalképet, ezért egy A4-es méretre optimalizált PDF-et hiába akarsz megnézni ~A6 méretben, nem fogja kiadni, csak nagyon lekicsinyíti, vagy három részletben kell görgetni, amire szintén nem alkalmas az e-ink kijelző.

    Amit írsz, az igaz, hogy a "A digitalizált könyvek kb. fele, harmada pedig PDF-ben van", van viszont azt vedd figyelembe, hogy ezek nagy része nem e-könyv, pláne nem hivatalos (megvásárolható) e-könyv. Abba itt most ne menjünk bele, hogy honnan és miért PDF-ben vannak ezek) Tehát ha a hivatalos e-könyv piacot nézed, akkor ott nem PDF lesz, mert a PDF nem e-könyv formátum. A PDF-nek akkor van értelme, ha pl. gondosan megszerkesztett könyvet kell olvasni, pl. szakkönyvek, amelyek képeket, képleteket tartalmaznak. Ekkor viszont már nem az e-könyv olvasó a nyerő, hanem a tablet, mert sokkal gyorsabban és jobban kezeli a PDF fájlokat. (Egy rendes PDF könyv akár 50-100MB is lehet)

    Ha azokról a könyvekről beszélünk, amikkel eddig találkoztál ( :U ) és azok tényleg könyvek voltak (vagyis folyó szöveg, regény, miegyéb) akkor pedig nem kell sajnálni az időt a konvertálásra, pár egyszerűen elsajátítható lépéssel sokkal nagyobb felhasználói élményt nyújtó könyveket tudsz konvertálni a folyó szöveges PDF-ekből, mintha PDF-ként próbálnád olvasni akár egy nagyobb méretű olvasón!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák