Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • myk_to

    csendes tag

    válasz matti70 #24191 üzenetére

    Többeknek:
    Köszönöm a válaszokat
    @matti70
    Sokat segített az első kép, amit csatoltál. Ott nekem a "Beágy.betűk" jobban megvizsgálva nem oly fekete, mint inkább szürke (vagyis ott már jelezte a Koreader, hogy valami nyűg van, nem is engedte kapcsolni ezt a tulajdonságot).
    [kép]
    Ekkor megnéztem az eltárolt fájlokat. A mobi-t nem tudtam "kitömöríteni", de a Sumatra nézegetőben ugyanazzal a betűkészlettel jelenítette meg a szöveget, mint a Note Air2-ben.
    Az epub-ot megnéztem, és bár ott láttam fontokat, de arra a Windows azt mondta, hogy nem is fontok (mondjuk furcsa nevük volt: 0005.ttf)...
    Körülnéztem, hogy akkor honnan lehet: találtam egyet például BarnesandNobles site-on: és láss csodát ott az enyémhez hasonló betűkészlettel jelenítették meg.
    Ha a lira-n néztem bele, akkor pedig olyannal, mint amire emlékeztem. (aztán kiderült hogy a fiamnak papíralapon van meg, és lehet, onnan emlékeztem a szép betűkre).
    Szóval a helyzet tiszta: ez nem fogja nekem olyan szép formában mutatni, és (ennek alapján) nem a Koreader a hibás, hanem ez a könyvpéldány.
    Köszönöm a rávezető információidat!
    @Bozek
    hasonlóan a fentihez köszönöm.

    Minden bizonnyal egy megfelelő példány beszerzése lesz a következőkben a feladatom...

    @borix
    Kinek (mikor) mi a lényeg...
    Ez éppen ez a könyv - mint ahogy a nyitókérdésemben jeleztem - olyan, hogy jó ha az eredeti betűkészlettel élvezem a könyvet. Persze ha valaki, valamikor, valamiért úgy érzi, hpogy ezen változtatni akar, és lehetősége vban rá: ám tegye, de a kérdés nem erről szólt - ahogy fenti olvasótársak megértették, és a kérdésemre válaszolva utat mutattak nekem.

Új hozzászólás Aktív témák