- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
Én meg ezt néztem. Ez a töltő áramot nem a balansz portól veszi. Odáig értem hogy valaki rádug 5db 1s aksit. De hogy mi történik ha több S-esekkel betámadja, az talány számomra.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Azon a videón amit linkeltél, a legkisebb port egy 2s. Amit én linkeltem, azon van 6db 1s port is. Az a nagy kérdés, hogy azokat is csak simán egymás mellé párhuzamosítja, vagy kiosztja a balansz csatlakozó kimeneteire (hasonlóan ahhoz a kábelhez amit épp Te linkeltél), és az 1S-eket ilyenformán okosabban tölti?
Peaceliker - azért nem lenne rossz ha lehetne tudni mit művel, és azt meg is tudná ismételni...
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
nekem is volt ilyen szardarabom
te a vagy akkor az occon jot és boodoog
nekem meg az ugrott a piiizemCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Allien
veterán
Nem lehet olyan szar az, ha a hobby kingről is rendelhetsz, igaz, át matt cicázva hobby king-re, de táp nélkül! Nekem is van olyanom, nem sűrűn használom, de működik.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Saccco
nagyúr
-
Markizmark
addikt
Köszi, este megnéztem 2 Joshua Bardwell videót, ugyanezeket mondta el szerencsére.
A párhuzamosan kötött akksik egymás közti áramától féltem valamennyire, de a 0,1V/cella talán nem folyat nagy áramokat, hamarosan kipróbálom. Amúgy 1db 1800, 2db 2200 és 2 db 2300-as akkukat kötnék rá egyszerre, szóval számottevő kapacitás-különbség nincs.
A sok kis 1S akkura olyan kötést csináltam este, hogy az első "cella" negatívjának és az utolsó pozitívjának vezetékét kicsit megnyúztam és rácsíptettem a töltőhöz kapott krokodilcsipeszes XT60 dugót, így jól működött a cucc. Később majd készítek hozzá forrasztott megoldást.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Johnny_vT
senior tag
Ahogy írtam, még nem volt szívem megbontani a dolgokat, de majd most! Ez a bot jött a TX5258-hoz és ahogy két hete leteszteltem, egyelőre maradni is fog. A fasza lengyel antennák az új gépre kerülnek majd. Ez a mostani deus ex machina lehetőséget ad arra, hogy újragondoljam az egész antennaelrendezést. Már ideje is volt, mert túl sokszor hajlik be a propellerek közé az RX antenna és rosszabbul néz ki a védő zsugorcső rajta mintha a kutya rágta volna meg
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
vizimento
senior tag
Forrasztás nem gond, ha már tudom mit-hova. Nyilván nem komplett lap összes alkatrészének összeforrasztására gondolok, de egy vezeték beforrasztás, vagy egy alkatrész csere nem gond.
Programozás csak nagyon szájbarágós tutorial alapján.Az a transmitter nekem szerintem nem jó. Legalábbis nem értem hogy lehetne jó nekem. Hagyományos táv joystick-ja lenne jó.
A motorok 12V-osak és igen, kefések.
Nem találtam pörgős autós RC fórumot, tudsz esetleg segíteni?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Saccco
nagyúr
Most kicsit ráakasztottam magam a témára...
Fatshark HDO
Fatshark HD3
Aomway Commander V2
Skyzone valami
Orqa
?Vagy bármelyik olcsóbb?
Hajlok a HD3-ra, bár nagyon drága...
Hol van a sweet spot ár-érték arányban.
Szerk.: le kell beszélnem magam mindegyikről.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
vandor01
őstag
az EOS2-őt a helyen kell kezelni!
az AIO-ot elhagyva de meg RC2 szintjet alulrol nyaldosva!
Az ára csak fele vagy harmada meg merete és sulya is!HA
RC2 nevezzuk ki 100%nak (25euro)
EOS2 csak 85% (14euro)
Jo AIO meg 70% (11euro)
átlag AIO 50% (5euro)a tobbi meg persze ezek felett mind árban teljesitményben
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
azert a nyomatékba beleszol a motor sulya is
es ezek 2,5-3,5 kozott vannak.. lehet vmi 3agu 65mm-es mar sok!?
nekem mindegy hogy mennyi a KV?
csak ugye ha probléma van 1-el?
akkor legyen csere hozza!
ne kelljen garniturat venni!
mert még 4db azert 40 ejro!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Blizzardking
őstag
mrbig, Peaceliker, Markizmark, vandor01, Geller72, WinZol és mindenki aki segített a töltő kérdésen agyalni - megjöttek a rendeléseim Csájnából, megosztanám a tapasztalataimat dióhéjban;
Ezeket rendeltem:
- Uruav 6in1 Pro
- ISDT Q6
- Adapter 12V 3A XT60 csatival
- Balanszer port szétosztó kábel
Konverter kábeleim ami a lapos szárnyas molex csatiból mcpx-et csinál, volt itthon 5 db. (link, 4. kép)Tapasztalataim:
- Az Uruav töltő nagyon jó, de nem tud tárolási feszre tölteni, és nem tud csak max 1s aksit. Tudja a LiHV-t.
- Az adapter csatiját le kellett vágnom, mert nem lehetett bedugni egyik töltőbe se, úgyhogy bármilyen 12V-os, legalább 3A-es adapter is megtette volna.
- Az IDST Q6 a balanszer portján nem tud tölteni, viszont csináltam hozzá egy JST csatlakozós toldalékot, amivel már működik a szétosztó kábelen keresztüli töltés. Úgy alakítottam ki, hogy a + ágat az egyik toldalék kábelre forrasztottam rá, így oda tudom bedugni, ahány aksit akarok egyszerre tölteni. Nem tudom érthető-e, itt egy kép.
- Legnagyobb megdöbbenésemre a Q6 tud a bemenő tápfeszénél nagyobb feszültségre tölteni, 12V-ról megtáplálva a balanszer porton és a plusz kiegészítő csatlakozón keresztül simán tölti az így számára 5s-nek látszó aksikat! Majd még ezzel futok egy kört, nem akarom elhinni hogy ennyire okos.Összegezve - nagyon jó töltő az Uruav, de ha a mostani tapasztalatom birtokában lettem volna amikor rendeltem, akkor Q6 + adapter + balanszer szétosztó kábel + egy kis forrasztás lett volna. Ez így a leg "multibb" megoldás, amelynek alapja egy nagyon ász töltő. Mikor rendeltem épp akciós volt, úgyhogy amúgy is nagyon megérte.
-
-Ronnie-
csendes tag
A váz elvileg ok, mobula7 videókon szépen viselkedik itt sem kellene hajladoznia.
DVR-em sajna nincs, nem tudom megmutatni.
FC gumituskókkal tettem fel és 1S gépről van szó.
BF-ben próbáltam egyenként és egyszerre is feltolni prop nélkül. Picit rezeg ha egyenként emelem is a fordulatot, de egyik motor sem viselkedik gyanúsan.
Megjátszom a filterbeállításokat amiket mrbig írt, hátha. Bár nem igazából vágom ezeket.
FC csinál hülyeségeket, pl felmegy az osd-n a fesz. 4,6V-ig, és sípol mint a veszett fene. Akkut lehúz, visszadug és minden rendben.
Táv is rendben van, a másik 2 géppel nem tapasztalható remegés.
Köszi mindenkinek az eddigieket. -
Geller72
veterán
Az 38.4km/h. A 80j meg azért sok mindennek mondható, csak kevésnek nem. Ha a légpuskám 4.5j-ból indulok ki mondjuk..És annak a lövedéke nem 250g. . Sutty koromban mentem moicival az erdő szlén, kb 60km/h körül és egy szarvasbogár - ami köztudottan nem egy száguldozós típus szügyön talált. Úgy levert a motorról, mint a xar. . A 3"-os gépem szerintem 4s-en tudná a 120km/h-t. De 70-el sem állnék elé. Az 1-2s-el már zúztam le magam, és az mondjuk 28g+ az akku, 1s esetén tizen pár g. Ha elképzelem, hogy ennek tízszeres súlya kap el kétszer nagyobb sebességnél, akkor azért az durva. Senkinek sem kívánom. Ha ez bekövetkezik, az egyetlen esélye a szenvedő alanynak, ha nem fejbe találja. NB II-ben kéziztem. Egyszer fejbe dobtam a kapust, aki azt a meccs végéig nem hevertre ki, elvitte a mentő. És a labda az puha. De nem baj ez, ésszel kell menni és nem lesz baj. . Ezért lett divat a tótpista is, mert bőven belefér, 2s-en, akár 3s-en megy mint a meszes, erre van időd és helyed is. 3" felett alig vagyok kint, mert az már nem nagyon fér bele a területembe, ki kell menni a prérire, ami ugyan nincs messze, de mégis macera, mert vinnem kell mindent magammal.
-
DJGABI
addikt
ez mondjuk alap, legalábbis én jobb szeretem mikor barátnőm mellettem van, aztán mondja kb merre jár a gép, vagy épp hogy már nem látja, van-e valami az útjában, stb...
hatalmas fun amúgy az fpv, itthon nem mertem kivinni, csak a mezőre. de közeli faluban elvittem játszótérre (dél körül volt, sehol egy lélek), ment vele a csúszdák kerülgetése. bár mode 1 picit kevéske irányt váltani, mode 2 inkább jó, de néhol meg sok... evvan. kamera elég jello-s, majd nézek valami modot, kéne alá szivacs vagy nem tudom, hogy van rögzítve
ja, Bugs 6 még mindig
a pici, brushless whoop kategória mozgatja a fantáziám, majd egyszer.... tegnap 11ért ment mindkét flysky i6 bg-n [link] [link] de ahogy nézem nem volt olyan nagy akció, max az X-es változatból engedtek pár ezret
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
vandor01
őstag
na ja.... nem a legkönnyebb whoop...
de kis KV (7000) miatt inkabb 3S-el vagy 4-el? elég fikcos lehet
legyen szép a hangja! ne vmi erölködő krakogo hurutos alkesz hangCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
cinewhoopok ilyenek... iflight cinebee 4k meg 1104 de 106g, mondjuk 2,5 col, de na...az is vmi akku gyilkos lesz
ez a gép is -20g al lenne elég jó esetleg.(#65509) Saccco
Azért ne mondjátok már! 2 éve mindenki arra recskázott, ha kijött egy 2 colos gép ami nem vt 70g és akkor még 5-6kv volt és 2s max...azért nem úgy mentek annyira rosszul, nem mondjátok már!
"Oh my Goa'uld!"
-
-
Peaceliker
addikt
Pontosan. Felénk az a mondás, hogy bánj úgy másokkal, ahogy ők szeretnék hogy bánj velük... és erről utána 2 nap beszélgetés... pontosabban a diszk tréning közepe ez a mondat kb.
Szóval ezt így pár sorban nem lehet átadni.
A lényege szerintem az egésznek ahogy írtam (és többen kb ugyan ezt) az önismeret. Hogy tudjuk ebben a szituban mi bánt valójában minket és hogy a másik is rájöjjön mi az ő akadálya.
És igen, lehet hogy a falka vezér szerepét félti, lehet csak a gépet, lehet csak simán irigy, lehet a fiát, bármi lehet szinte, de tippelni nem szabad, mert azzal bele ül az ember egy elképzelt szituba... ami simán lehet hogy nem valós, de akkor már ennek alapján cselekszik, ami rossz.
Ezért fontos, hogy kezdő lépés az hogy megértessük a másik féllel, hogy bennünk mit okoz az ő cselekedete. De én üzenettel kell ezt küldeni, így nem veszi majd támadásnak, jobban befogadja. Ha az embernek sikerül ezt jól alkalmazni akkor a másik fél magától mond majd el olyanokat amit talán még maga sem tudott korábban.Az nem rossz ötlet, hogy saját gép, de ennek a mélyebb dolognak csak a tüneti kezelése.
De adtunk sok tanácsot, lehet mind jó, lehet egyik sem. Ami még fontos fokozatosság .
Nézze meg a srác ezekből mit visz el, mit érez magáénak."Oh my Goa'uld!"
-
Blizzardking
őstag
Thx
Kéne valami sorcsatlakozó, hogy a canopyt egy mozdulattal le tudjam venni forrasztgatás nélkül. A canopyban van a vtx és a kamera, és a + - Vin Vout Smaudio kéne egy 5-ös csatira az FC felé. A tápot meg megoldnám a kamera felé a vtx-ről inkább.
Majd nézek valami kis könnyű félét.szerk - vagy leszarom és beforrasztom
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
Kiderítettem hogy M8-as menet megy rá. A fenti táblázatból olyan 2.5-3.0 mm-es gyújtótávolságú obi kell rá. Az általad és Vandor által javasolt átszokási projektet párhuzamosan futtatom a lencsevadászattal
-
Johnny_vT
senior tag
A platformváltás FlySky-ról Crossfire-re/FrSky-ra a későbbi long range-ezést készítené majd elő, így a válasz: minél nagyobbat 1,5 km+ elérhető az európai 500mW-os korlátozással? Nyilván megfelelő akkusztikával rendelkező környezetben
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- Eladó Duootts rollerem 6000W 720 km!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest