Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    Skacok, csináltam naplemente timelapse-et!

    :DDD :DDD

    Lényeg a lényeg, 25 perc fűben állás után sem olvadtak le a Kék Kis Szaros áramkörei.
    Ja és ezennel mindent megbocsájtok a Tobyrich-nek amit eddig esetleg rosszat mondtam rá. Az ő DVR segítsége nélkül nem csak 24,5 percig, hanem örökké az öthektáros mező rossz oldalán kerestem volna a drónt :D (Az utolsó képkockákon volt két fa sziluettje, nos mint kiderült azok toronyházak voltak 90°-kal odébb...)
    Térkép, ahol a sárga karika voltam én, a sárga területet vizsgáltam és a piros körnél találtam meg.

    Azért kicsivel előtte volt ám szép látvány :)

    ND16 filter volt a kamerán, mert most jött meg és muszáj volt kipróbálnom. TUDOM, ilyet verőfényes napsütésben kell használni, nem a naplementéhez :D

    A probléma a következő: Kéknek iszonyatosan kicsi a hatótávolsága. Eddig minden másra gyanakodtam, de most jobban megfigyeltem és biztos vagyok benne, hogy az antennaelhelyezés az oka. Szóval aki rossz példából akar tanulni, az a jövőben
    - ne tegye 2 centire egymás mellé a 2.4GHz-es és 5.8GHz-es antennákat
    - úgy, hogy bizonyos manővereknél ténylegesen összeérhetnek (a zsugorcső rajtuk)
    - és még akkor is inkább keressen más megoldást, ha a váz egyszerűen semmilyen egyéb módot nem kínál (ezért lesz nekem "Good Antenna" a VTX-re és TinyVee máshová kivezetve a vevőre).

    Már úton vannak az említett lengyel antennáim, amiket kifejezetten emiatt a probléma miatt rendeltem. A mostani egy ideiglenes állapot, de már másodszor szívok vele. (Pár hete ugye emiatt estem 300 m-re magamtól egy vadászles tetejére, mert átmenet nélkül és azonnal szűnt meg az irányítás és a kép is - gondolom amikor épp összeértek :( ) Most is ez volt, azaz krúzolgattam bolondozás nélkül, majd az egyik fordulóban RX LOSS, utána egy pillanatra visszatért, amit kihasználva rögtön disarmoltam és jött a 25 perc keresés este fél 9-től 9-ig. (Naplemente ugye 20:29 volt ma :DDD )

    Tipp: ha a videó feed-ben jellegzetes és stabilan jelen lévő vízszintes vibrálás (nem zaj, hanem vonalszerű vibrálás) jelenik meg, akkor a szomszéd antenna jele zavar be.

    A mai nap további eseménye, hogy leporoltam Böszmét és elvittem egy körre. Eszméletlen gyenge, talán a Trashcan-nel van egy szinten (csak persze nagyobb, nehezebb). Teszteltem rajta egy új kamera felfogatási módot, ezt itt. Első landolásnál (azaz 30 centiről betonra huppanásnál) a Mini méretű kamera súlyától lecsúszott és kitört az egyik félgyűrű. Hulladék, ne vegyetek.
    A másik pedig, hogy az eddigi gyanúmat igazoltam, azaz Böszme jobb első karja gyakorlatilag eltört a motor után. A szendvicsszerkezet még tök jól egyben van, de már látszik a szétcsúszás és egy enyhe szögtörés is a karban.

    Ja igen: én hülye nem csináltam DVR összehasonlítást az EV800 és a Toby között, pedig nálam volt mindkettő. Azon is látszott volna a videózaj, nomeg a minőségbeli különbség. Ne feledjük, a Toby 480p felbontásban rögzít 30 fps-sel, a ProDVR pedig 720p-ben 25 fps-sel és utóbbi lekörözi azt. De Szeretem a Toby-t, mert megtalálta nekem Kéket :))

    Bocsi hosszú lett, sok volt a kaland.

    [ Szerkesztve ]

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák