Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jackal2

    senior tag

    válasz DanDeR #5263 üzenetére

    A Syma kamerája nem sokat ér, ezzel nem vesztesz semmit. Én 20-30K-s árkategóriában többet is tudok mondani mint ez a kettő, persze én nem akarok felvételt készíteni velük, de én nem is ringatom magam abba az illúzióba, hogy ennyi pénzért jó lesz a kép: D (mert nem)

    Ami fontos, hogy ha nem akarsz rá többet áldozni és a kameráról sem akarsz lemondani:
    - egyik sem lesz jó, bármekkora felbontású, bármennyi színű kamerát válassz is, ezt el kell fogadnod
    - a felvétel tele lesz rezgésekkel, mert a gép nem fogja stabilizálni a képet. Az MX 101-en van mechanikus stabilizátor, de igazából az sem ér sokat, csak a motoros gimbal
    - ezek a gépek sosem lesznek elég stabilak, hogy te a gimbal nélkül kistabilizáld, ráadásul a motorok rezgésével akkor sem tudsz mit kezdeni (vagy teszel alá pufi zacsit, ahogy az egyik videóban javasolják:D)
    - ezek a gépek nem tudnak pozíciót tartani, tehát ha még nem is remegne a gép és még elég ügyesen is egy helyben tudnád tartani, akkor sem fordulna egyenletesen
    - erre számold még rá azt, hogy 30 vagy 60 FPS-el akarsz-e felvenni pl. videót
    - ehhez jön még a szél, az hogy merről süt a nap, meg még ki tudja mi

    A 20K-s gépeken a HD felbontás nekem kamunak tűnik. Ma próbáltam egy X5SW-t, ez inkább VGA, nulla színhűséggel. Poénkodni jó volt, meg az informatikán a kollégákat idegesíteni vele, hogy drón által le lettek fényképezve, meg oda merném adni mondjuk egy gyereknek játszani, de ennyi. Ezek igazából a játék kategóriáját merítik ki.

    Ha én a te helyedben lennék és mindenképpen olcsón akarnám megoldani a "viszonylag jó" felvételt, vennék egyet az alábbiak közül:

    - MJX X101
    - JJRC X6 Tarantula
    - Syma X8

    Ezek mind fel tudnak emelni kamerát, van róluk egy rakat videó a neten, ott van, meg tudod nézni.

    Utána elkezdeném nézni milyen kamerát lehet venni olcsón. Két hete öcsém vett egy SJ4000-est, kipróbáltuk szüret alatt, néha napsütésben, néha kicsit felhős időben, nekem nem tetszik a kép amit csinál, DE NAGYSÁGRENDDEL jobb mint ezek a kamu HD kamerák.

    Ha ez a két dolog megvan, akkor elkezdhetsz játszani azzal, hogyan rakd fel a gépre és ha az eredmény kielégít, akkor itt hagy is abba a dolgot, ha nem akkor vegyél rá egy elektromos gimbalt, de figyelj oda a súlyra. A fórumlakók tuti tudnak egy csomó jó ötletet adni ebben az ügyben. Neten van videó, hogy a Syma X8 meg tud emelni 225 grammnyi vizet, ennyit tuti elbír (más kérdés, mennyire fog jól repülni).

    Ez összesen megáll mondjuk 65-70.000-ből és ez még nem sok pénz ilyesmire, sőt ha egy Cheerson/Walkera/DJI kopterrel hasonlítod össze, kifejezetten kevés:D

    HA nem akarsz szarakodni az egésszel, akkor meg vehetsz egy:
    - JJRC H12 5MP-t
    - Syma X8G-t 8MP-s kamerával

    Ezzel viszont vissza is kanyarodtunk az eredeti problémához a rezgéshez és akkor még nem is beszéltünk a többi dologról, mint FPV, meg hogy kellene egy nagyobb SD kártya amire felveszed stb. stb. stb.

    Két hete én is úgy ültem le a gép elé, hogy majd én feltalálom a spanyol viaszt és kijön kevés pénzből, de nem fog, mert már előttem is 5000-en megpróbálták és nekik sem sikerült:D

    Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák