Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jackal2

    senior tag

    válasz carpediem007 #11943 üzenetére

    Szia, lehet nem értem a hozzászólásod lényegét.

    Egyetlen brushless géppel sem érdemes "bent repülni" amennyiben ez lakást jelent, kivéve ha egy földalatti 10.000 nm-es mélygarázzsal rendelkezel. Szóval ezt felejtsd is el, különösen hogy nem nagyon értem, mit akarsz felvenni egy lakásban? Azt a bútort amit mindennap látsz?

    A GoPro erőteljesen túlárazott, nem 3x jobb mint egy SJCAM 4000, na persze ugye melyik típusról van szó? ami most jó és jó árban is van az a Firefly 6S 4K, ez tud 1080p 60FPS-t és jó is a képe, kb 30.000.

    Az hogy egy gép kicsi vagy nagy, kizárólag orientációbefolyásoló tényező, ebből sem az ereje, sem a stabilitása nem következtethető ki. Van még egy fontos szempont, hogy mennyire hajlamos elromlani.

    Gimbal nélkül szar a kép, az összes. Még ha a gép stabil is, akkor is van jello a propeller miatt de ha még az is tökéletesen balanszolt, akkoris bedönti a szél a gépet. A P3-makon gyárilag van. A P3 kamerája egyébként elég jó, nem véletlen hogy ezzel fotózzák az esküvőket. Ha ennél jobb felvételt akarsz (tehát, valami bazi nagy DSLR gépet, komoly optikával) akkor nagyjából jön az a lépés, hogy építesz magadnak egyet, mert akkor már testre kell szabni az igényeid szerint.

    A standart 200.000-ért nagyon jó vétel mert egy hónapja még itthon 300.000 volt. Kintről sem nagyon lehet olcsóbban behozni és arra még ott a vám (vagy csempészed:P).

    A táv rádiófrekvenciás, 2.4-es, de a képátvitel változó, lehet WIFI-s is, de lehet analóg 5.8 is. A képátvitel változó, pár száz méter, de hol akarod nézni? Monitor vagy szemüveg? Mi a cél a videóval? Esküvői fotó, geodézia, búzatáblák felmérése vagy veretni akarsz a fák között?

    A szépség mennyire releváns ha több száz méterre van tőled? Úgy sem látod. Ha szépet akarsz akkor Xiro Explorer vagy Explorer 2, vagy 3DR Solo, de az úgy kezdődik hogy 1000 dollár az alap.

    Ha szerinted kicsi, akkor Thunder Tiger, 1000 dollártól felfele az égig. Ha ez is kicsi, akkor Helipal.com-on válogathatsz 50-150 cm-s gépek között tetszésre, de ott vastagon fog a ceruza.

    Szóval a kérdés, hogy mi a cél pontosan? Mennyi a keret? Honnan akarod beszerezni?

    Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák