Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz ProfBp #1140 üzenetére

    Hát, nekem a NAS-ban még kevésbé nőtt ez az érték, mint pl. a médialejátszómban, ahol kb. 1 hónap alatt érte el a 8000-es értéket a Load/Unload Cycle Count.

    Csinálsz, amit akarsz, ameddig itt koptattad a billentyűt, azalatt már rég megcsinálhattad volna, kb. 3 perces művelet / HDD és az is egyértelmű, hogy hosszú távon ezzel is kíméled a HDD-t, mert látható az értékedből, hogy jobban kúszik, mint ahol ki van kapcsolva. Én kikapcsoltam, így nem kell találgatnom, hogy vajon azóta nő-e az érték. Látható a SMART-ból, hogy nem. Pont. Nem vagyok rá kíváncsi, hogy mi lenne, ha... mert mielőtt megcsináltam volna a médialejátszóban levőnél kúszott az érték, de mint állat. Nem akarok vele szenvedni, nem akarom, hogy indokolatlanul növekedjen, megvettem, felvágtam a zacskót, rádugtam az alaplapra, 2 perc alatt letiltottam és ment a két HDD a NAS-ba. Magad is elismered, hogy a NAS-on futó Linux ezt a funkciót nem tudja kezelni! Akkor meg minek hagyod úgy? Pont, hogy Te is egy olyan szoftveres környezetben használod, ahová nem való, ez látszik az adatokból. Bármikor letiltható, nem befolyásolja a HDD-n levő adattartalmat, tudom, mert a médialejátszóból utólag vettem ki a HDD-t és csináltam meg, és semmilyen adatmódosulást nem okozott. Ahogy előttem is írták: veszíteni nem tudsz rajta, csak nyerni, ha viszont nem csinálod meg, azzal gyorsabban amortizálódik a HDD-d, még ha nem is olyan gyorsan, mint egyeseknek, de mindenképp gyorsabban, mint e funkció kikapcsolása mellett.

    De te tudod! Csak kicsit furcsán érvelsz, mert pont azt írod, hogy NAS-ba nem való ez a funkció, de azért kardoskodsz mellette, hogy fölösleges kikapcsolni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák