Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    Szevasztok!

    Munkahelyemen (egy üzlethelység) Digi netet, telefont használunk.
    A gondom, hogy gyakran előfordul hálózati hiba: nincs net, vagy szakadozik.
    Ami van:
    Digi végpont -> router -> kameraszerver, fájlszerver, switch -> 3db PC, 2db hálózati nyomtató, wifin telefonok, tabletek.

    Persze, indítom újra az egész miskulanciát, mert hát miért ne? Csak ugye ez áramtalanítással megy, mert a switch előtti minden eszköz kulcsra zárt ajtó mögött van, a biztosítékszekrénnyel együtt, kulcsom meg nincs. Szóval villanyóra restart... Persze ettől nem jön helyre (várok, amíg a fájlszerver is feláll, van hálózat, stb), betelefonálok. Helyre jön.

    A Digi álláspontja, hogy ő a végpontig ad netet, eszközt, azon túl azt rakok rá, amit nem szégyenlek, de felelősséget nem vállal érte. Húzzak le mindent a végpontról és kössek rá direktbe egy PC-t és ha úgy is áll a hiba, akkor és csak akkor ludas a szolgáltató.

    Úgyis modernizálás előtt áll a géppark, ráveszem főnökömet egy plusz hálókarira a fájlszerverbe, így lenne egy végpont -> fájlszerver -> router -> stb vonal, és LAN-on keresztül külön felhasználói fiókkal távmenedzsment (mert ugye helyi hálózatom eddig minden lehalás esetén volt) tudom nézni a netet a zárt ajtók ellenére is közvetlen PC-ről. Na, ilyen esetben tudok-e a nyakára lépni a szolgáltatónak? Komolyan idegesít.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák