Hirdetés

Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz Loha #1596 üzenetére

    Múlt héten free leech volt a legnagyobb hazai torrent trackeren, ezért ugrott meg a forgalom, de ez minden szolgáltatóra kihatott nem csak Digire. A BIX totálon is jól látszik a megugrás. Vasárnap este végetért, a megkezdett letöltések még befejeződnek de idővel visszarázódik majd a korábbi állapotba. A feltöltés azért ugrott meg Diginél mert a LAN-os userek seedelése megugrott a nagyobb feltöltési sávszélük miatt, de a kábelesek is biztos seedeltek csak a kisebb upload miatt náluk kevésbé volt ez látványos, de attól még akadozást bőven okozhatott az átlagosnál jobban leterheltebb hálózat.

    A LAN-osok miatt nem hiszem hogy lesz hirtelen növekedés. A budapesti területek átmigrálása lassan és fokozatosan halad, legalábbis a címlista nem bővül valami túl dinamikusan. Mondjuk nem tudom konkrétan hogy működik az átmigrálás, ha átkötnek egy épületet ott felkeresnek minden előfizetőt hogy bekössék hozzá az UTP-t, a régi modemet elvigyék és automatikusan átrakják egy LAN-os csomagba? Vagy a migrálás nem automatikus és egy ideig párhuzamosan fut a két rendszer? Mert utóbbi esetén az ügyfelek nagy részét teljesen hidegen hagyná az hogy van LAN-os net, nem is figyelne föl a változásra, azt max a hardcorabb réteg lesi nap mint nap mikor ér már el hozzá a LAN. Az átlag usert akik a többséget adják ez teljesen hidegen hagyja.

    A vidéki területek nem is kerülnek fel címlistára, úgy tűnik azokat előbb kiépítik és utána egységesen indul meg azokon a szolgáltatás. Viszont hirtelen megugrásra ott sem érdemes számítani. Akinek ma még nincs nete, az valószínűleg nem is nagyon kapar majd utána, az aki első netelőfizetőként megjelenik az nem fog azonnal nagy forgalmat generálni, egy szűz user havi 1-2GB-tal is beéri a kezdetekkor. Az aki hardcorabb annak viszont úgyis van nete amihez a hűségszerződése úgyis köti, így az ügyfél elszívás más szolgáltatóktól lassú és fokozatos lesz amíg mondjuk 1 vagy 2 éves hűségidők lejárnak. Épp ezért nagy és hirtelen ugrást a Digi forgalmáben nem hiszem hogy okozni fog.

Aktív témák