Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • raczandris

    tag

    válasz norbi24 #1067 üzenetére

    Szia Norbi
    Csak a témához szólva :
    Ha te bruttó 360 e Ft kapsz papiron ,ez azt jelenti ,hogy a TB 10 % -ot kell a dolgozónak fizetni és 40 %-ot (144 e Ft ) a munkaadód fizeti be abbol a pénzből amit megkerestél de nem kapod kézhez .
    Ha ezt is hozzászámitod akkor te valójában a cégnek min. kerestél kb: 500.000 Ft ot ., amiből befizette a 144 e Tb .(40 % ) és kifizetett neked 360 e Ft -ot amiből levonták tőled az általad emlitett 85 e TB -t 100 e Ft adóelőleget .
    Ezen kivűl még biztos volt nyeresége is a cégednek tehát te nem csak ezt az 500.000 Ft -ot kerested a cégnek ,hanem többet .
    De maradjunk csak az 500.000 Ft -nál amit ''megtermeltél ''. Ha elosztod havi (180 órát számolva ) akkor 2770 Ft /óra pénzért dolgozol a cégnél ( de inkább többért )
    Ha 3 órát dolgozol akkor az már 8313 Ft munkadíjat jelent . (min. ennyit számol a céged óránként bárkinek is számláz )
    Te nem sokallod a 8313 Ft -ot 3 órai munkádért ???
    Látod egy vállakozó aki saját maga munkaadója is egyben ,ugyan ezzel a szisztémával kell ,hogy dolgozzon ,hiszen ezt a 40 %-ot mint munkaadó fizeti be saját maga után .
    ami marad az lessz a bruttó bér mint neked a 360 e Ft .
    Fentieken túl a vállalkozás költségeit is neki kell fizetnie , (amit a céged fizet ) ezt is te keresed meg ,neked kell eltartani ( munkahely fentartása, műhelybérleti díja, g.kocsit tartása a az első 30 nap beteg állomány költsége , fizetett szabadság , ...... stb)
    Nagyvonalakban kerekitve a számokat ez így néz ki a valóságban . ( Te keresel , kitermelsz havi X összeget amiből kézhez kapod kb: az egynegyedét -egyödét .)

    Ezt jól kitárgyaltuk .Üdv : R.A.

    http://antennaszereles.tvn.hu

Új hozzászólás Aktív témák