Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Ren Hoek #43105 üzenetére

    "Tehát akkor kijelenthetjük, Blizzard és Ph! oldalról is szemet kell hunyni a botterek felett"
    Blizzard részéről nem tudok nyilatkozni, a PH! részéről igen:
    1. A Diablo3 nem a mi üzemeltetésünk alá tartozik, ebből fakadóan nincsenek egyértelmű bizonyítékaink arra, hogy ki bot és ki nem (elite killek száma nem az, mert pl. elképzelhető, hogy 3-4 különböző időzónában élő ember összeállt és váltva tolják ugyanazt a karit... Blizz meg tudja mondani, hogy ez igaz-e, mi nem). Ártatlanság vélelme pedig mindenkit megillat a magyar jogszabályok szerint.
    2. PH! Alapelvek ugyebár csak a PH! működésével kapcsolatos dolgokat szabályozzák (logikus, hiszen az Alapelvek a PH!-ról szólnak, semmi közünk más rendszereihez), tehát aszerint nem lehet bannolni. Lehetne esetleg a "(tiltunk) minden olyan hozzászólást, amely jogszabályba ütközik, illetve jogszabálysértésre buzdít." kitétel szerint, viszont a Diablo3-ban való botozás kizárólag az EULA megszegését jelenti, amitől magyar jogszabályba még nem ütközik (de ha valaki talál az online játékokban való botozás/csalást tiltó magyar paragrafust, az szóljon nyugodtan). Szóval ha még egyértelmű is lenne, hogy ki botol/csal, akkor sincs mi alapján bannolni.
    3. Természetesen, ha valaki nyíltan kijelentené, hogy botol/csal és ezzel milyen jó neki, akkor azt a "(tiltunk) minden olyan hozzászólást, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat." kitétel alapján bannolni lehetne, viszont ilyen nem történt meg.

    Félreértés ne essék, ezzel a sem én, sem a PH! nem támogatja a botozást, csak egyszerűen nincs (jog)alap a ban-ra.

    Szóval szerintem itt zárjuk a témát, nincs igazán értelme ebben a topicban erről vitatkozni, ha valakit ez annyira bánt, akkor a Blizzardhoz forduljon. Ott lehet bármi eredménye, itt viszont 100%, hogy nincs. Ellenben biztos vagyok benne, hogy nem egy topicolvasó/író van, aki a játékkal szeretne foglalkozni (mert bejön neki), ellenben most kénytelen ezt a flame-be lassan áthajló (lényegében értelmetlen) vitát nézegetni.

Aktív témák