Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    Összeszedtem pár érdekességet/hírt, cukorbetegeket segítő eszközök témában:

    Vettem pár hete egy ilyen TickleFlex-et. Hát, nem segített sokat, pár alkalommal próbáltam csak, már nem is használom. Azért majd még teszek vele egy-két próbát még. 6.950Ft volt.

    A sugarBEAT-ről hallottatok már? Ez egy non-invasiv vércukor mérő tapasz, csak fel kell ragasztani a bőrre egy kis szenzorral együtt, és 5 percenként mér, az adatokat pedig átküldi egy telefonos alkalmazásnak. Egy tapasz 24 órán át lesz használható.
    Az első verziót még 2017-re ígérték, de még azóta sem kapható sajnos.

    Van egy hasonló eszköz is, Dexcom G6 a neve, ez elvileg már megvásárolható, de még csak most olvasok utána. Ha valakinek esetleg van tapasztalata/infója róla, jöhet.

    Még 2018-ban volt hír, hogy egy a Harvard egyetemen kifejlesztették a lenyelhető kapszulában bevehető inzulint, ami forradalmi megoldás lenne a cukorbetegeknek, ráadásul könnyen gyártható is a megoldás. Sajnos azóta sincs hír róla, pedig sokak számára megváltás lenne.

    Egészen friss, tegnapi hír , egy hasonló megoldásról, ezúttal az Abu Dhabi-i New York egyetemről egy tanulmány. Ez még csak egy study, tehát messze van a tömeggyártástól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák