Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz devil-k #2275 üzenetére

    Természetesen nem olvastam, mert ezért sem fogok FB-ra járni.

    Nem találkoztam még azonos karajból vágott szeletek esetén sem olyannal, hogy pont ugyan annyira veszített volna a méretéből és tömegéből a szelet. Ez maximum statisztikailag határozható meg, de mindenképpen lesz szórás.

    De ha azt mondod, hogy a pizzatészta nem megy össze, mert dolgoztál ebben, akkor elfogadom. Egyébként sokszor pl a perem jellege is nagyon meg tudja zavarni az embert abban, hogy megtippelje a valódi méretet. A Gilgertes pizza pl nekem kisebbnek tűnik, mint más hasonló átmérőjű, mert szinte nincs pereme.

    Az átmérőt úgy értettem (egyébként tisztában vagyok vele, hogy mi az), hogy a kép alapján nem a teljes átmérőt mérted, hanem kicsivel az átmérő felett. Csak pár milliméter (kép alapján eleve 26,5-nek tűnik inkább), ezt aláírom. Egyébként meg engem spec nem igazán érdekelne, ha az ízélmény rendben van és még laktató is. Ettem már 32 cm-es pizzát, ami után éhes maradtam, és volt szerencsém olyan 28 cm-eshez, amit nem tudtam megenni. A feltét a kettőn nagyon hasonló volt. Az utóbbi mégis minden szempontból jobb volt. És sikerült Szoboszlón ennem olyan 26 cm-es (vagy 28-as, nem emlékszem már pontosan) pizzát, amit azért nem bírtam megenni, mert egyszerűen trágya volt. Az átmérő önmagában nem minősíti szerintem a pizzát, és még átverve sem érezném magam amiatt, hogy egy kicsivel kisebb, mint a névleges.

Új hozzászólás Aktív témák