Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • glocker

    tag

    Sziasztok!

    Szolgáltató váltás miatt kicsit át kell alakítanom az infrastruktúrát... ebben kérném a segítségetek, amit előre is köszönök!
    :R

    Ami eddig volt:
    Vidanet (4Mbit/s le és 0,5MBit/s fel), Motorola kábelmodem + TP-Link 1043ND Router (vargalex firmware) + 2.5" USB HDD, transmission (torrent kliens) és samba (megosztás) is futott a routeren. Sebességben annyit tudott a rendszer amennyit, de egész jól működött...

    Ami most van:
    T-Home 30Mbit/s le és 5MBit fel, Cisco EPC 3925 és persze megmaradt a TP-Link 1043ND is...

    Először a Cisco-ra rádugtam a TP-Link routert, de az nem bírta ezt a sebességet... (soxor kezdett homokórázni, ha webes felületen néztem a letöltés állapotát) ezért már csak a Cisco van bekapcsolva, azon lóg 3 gép (egyik wifi-n másik kettő kábelen)... Úgy tűnik, hogy elég lassú a hálózat is (pl a két vezetékes gép között lassabb a másolás mint az egyik vezetékes és a wifi-s között) és pl egy-egy weboldal betöltése nehezen indul, néha pl. nem is sikerül, de érezhetően lassabb a netezés, ami gyorsabb az a torrent letöltés (természetesen olyankor teszteltem a netet amikor a letöltés már rég befejeződött és a feltöltés sem volt számottevő)

    Szerintetek mit hogy kéne beállítani, hogy gördülékenyebb legyen a böngészés és gyorsuljon a hálózat? (természetesen ha szükségetek van valami kiinduló infóra, beállítási értékre azt megnézem és leírom, vagy képet csinálok és becsatolom...)

    Ezen kívül nagy szívfájdalmam, hogy a Cisco nem tud WOL-t... de jelenleg ez zavar legkevésbé...

    Tudom, hogy ennél többet tud a rendszer, de nem tudom, mit hogyan...
    :W

    Előre is kösz a segítségetek!
    :R

    [ Szerkesztve ]

    bocs a béna kérdéseket :-(

Új hozzászólás Aktív témák