Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kilua

    senior tag

    Néhány dolog ami nekem bevált gondoltam leírom:

    Érdekes hogy mennyire használható a microsoft edge, a google maps és még a google earth is webalkalmazásként kb ugyanúgy működik mint az android app, a maps sebessége teljesen jó, az earth épp csak "működik" ... persze egy régi és gyenge intel integrált gputól ez is szép 2021ben ki is tettem őket a start menübe aztán pont úgy indulnak mint egy app ... oké ez nagyon "windows phoneosan" hangzott.

    A legtöbb oldalnál úgy látom sokkal használhatóbb ha letöltök egy "user agent" kiegészítőt edgere és beállítom az user agentet "Ipad"ra, appként jobb lenne, de így is elmegy.
    Képnézőnek faststone image viewer az amit találtam hogy elég jó és gondol a tabletesekre is.

    Videólejátszók közül a VLCt sikerült jól belőnöm: a beállítások között van egy olyan hogy mouse gesture, amivel megoldható az egyszerű hangerő szabályozás és a pár másodperces ugrás a videóban gesztusvezérléssel, a videó egyszerű megállítása hogy ne kelljen a kis play/pause gombot vadászni tableten bonyolultabb de szerintem megérte végigzongorázni netes guide alapján:
    [link]

    Nemrég beregisztráltam a windows insiderbe és dev channel alapján letöltöttem a windows 11et. A biosban bekapcsolható a secure boot és úgy látom TPM 2.0 van ebben a chuwi hi10 plusban. 64 giga rom/4GB ram is stimmel, ami nem stimmel az az hogy jelenleg elvileg minimum 8. generációs intel kellene neki de az intel atom 8350 mikrokódja az 5. generációs intellel egyezik meg de a hivatalos ajánlás majd megy még lejjebb is. A hibakód alapján valamelyik driverrel van problémája, majd visszatérek a témára ha hozzáadják az android apk supportot, és akkor ismét használhatóak lesznek az appok és újabbak is mint a már tényleg végletesen elavult android 5ön. Android emulátorokat próbálgattam de egyik sem volt elég jó, de ha a windows11 natívan azaz teljes sebességgel tudja anélkül hogy emulátor indulására kéne várni perceket az más lesz (én türelmes vagyok de az andorid emulátor ezen akkor is használhatatlanul lassú)

    Elvileg hasonló csak 2giga ramos gépen simán működik a windows11 és ez meg 4 gigás:
    [link]
    Sőt valaki feltette 2010es egymagos 1 giga ramos atomos netbookra is
    [link]

    Akkor tuti hogy valamelyik driverrel lesz a gond, amit szerintem idővel javítani fognak.
    Jó lenne ha valaki itt rájönne melyik driver a ludas és válaszban leírná.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák