Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    válasz blise #1244 üzenetére

    Nos. Ez az örök gari szerintem elsősorban egy jó reklámfogás, másodsorban egy kis anyagi lehúzás, és csak harmadsorban nyújt neked extra biztonságot.

    Az egész lényege, hogy évente elviszed szervízre a cuccot, amikor a kopó alkatrészeket kicserélik + újra beállítanak mindent. Ez persze nem ingyenes, kb 15e Ft a Legend esetén, aminek nagy része a szervíz csomag, kisebb része a munkadíj. (Mondjuk legalább ez tényleg megtörténik az Aquanautánál, tehát megkaptam a régi kivett alkatrészeket, és nem csak bemondásra kell elhinnem a cserét.)

    Az egészben pont az éves szervíz a gáz, ugyanis nem annyira az idő, mint inkább a merülés szám az, ami indokolttá teszi a szervízt. Tehát te kb 7 év alatt megveszed mégegyszer az egész cuccot függetlenül attól, hogy ez alatt az idő alatt 50-et vagy 1000-et merültél.

    Szóval ha keveset merülsz, akkor nyugodtan le lehet róla mondani, mert nekem sem látszott egy kopó alkatrész sem használtnak, tehát 1-1 szettel lazán kibír több 100 merülést a cucc, másrészt mivel a gari csak az első tulajnak jár, ezért eladáskor sem nyersz vele semmit.

    A gari része egyébként arra vonatkozik, hogyha az éves szervizek között bármi történik vele, akkor ingyenesen megjavítják/cserélik, de hát ugye ezért az ingyenességért te évi 15e Ft-ot fizetsz...

    Én azért vittem el, mert ha már elköltök 230e Ft-ot egy szafarira, akkor ez a 15e Ft már nem tétel, de abban biztos vagyok, hogy én sem fogom minden évben elvinni, hanem csak ha már lesz benne elég sok merülés és egy nagyobb külföldi út előtt állok. A megspórolt szervízdíjakból meg pár év alatt összejön egy új cucc ára.

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák