Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Qru #78697 üzenetére

    gyak a természet lágy öle, tele vagyunk különféle fákkal, természetes, hogy ezzel élővilág is jár, a poloskától az apró repülő baszokon át a katicáig. ez ilyen, természetes, kárpótol, hogy tényleg "kertes" övezet. főleg hogy az Elnöki játszótérről (közvetlenül a ház mögött lol... mintha saját udvarunk lenne) is óhatatlanul felhurcolunk ezt-azt.

    de ezek a kenyérbogár és társai abszolút nem ezért kerülnek be, ez egyértelműen független attól, hogy hol lakunk. egyszerűen már amikor megveszed benne van, behurcolod, és onnantól a tiéd, ki van fizetve. ismerősnek a kisdiófán is volt, többször is, pedig annál belebb város nem nagyon van.

    raktárban, vagy még a malomban belemászik, irtani nem lehet, házilag legalább is biztos nem.

    aki nem vezet komolyabb háztartást az azért nem találkozik vele, mert egyszerűen nincs otthon meg a kritikus tömeg hozzá ("templom egere effektus"), ha egy neszkávéja van otthon meg egy fél kiló cukra és három zacskós levese, akkor nem fut bele ebbe sem, főleg hogy ilyen mennyiségeket lehet zárható üvegben is tárolni, komolyabb készletet értelemszerűen nem. meg persze itt is játszik, hogy sokan észre sem veszik, max. azt gondolják, hogy kicsit több nyári repülő basz jött be az ablakon, a petéket-kukacokat meg megeszik jó étvággyal, mert meg sem nézik a lisztet mielőtt begyúrják.

    de ez a fás-kertestől független, még attól is, hogy társas vagy kertes ház, meg mekkora a higiénia, egyszerűen megveszed a boltban.

    lehet ellene védekezni, ha mindent zárható üvegedényben tárolsz (nem tud terjedni) vagy mindent megfuttatsz a fagyóban pár napra (megdöglenek) de ez nem mindig életszerű azért :)

    csak meséltem ofc.

Új hozzászólás Aktív témák