Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz bandus #18572 üzenetére

    azzal semmi baj nincsen, ha rendben megy a szekér, nem kell szégyellni. felvágni sem kell vele persze, mert az meg tahóság, de maga a jólét nem bűn, hanem erény.

    a gyerek jól-léte (nem jóléte, nem ugyanaz a kettő) meg nem csupán az anyagiaktól függ, az sokadik a sorban, egészség, rendezett családi körülmények, érzelmi biztonság, szülők türelme, érzelmi intelligenciája, adottsága és szándéka a gyerek fejlesztésére mind-mind sokkal fontosabb.

    a pénz egy eszköz, amivel belépőd van sok mindenre, de a legfontosabb dolgokat sem javítani sem pótolni nem tudja, és ha most van is, sehol nem biztos, hogy akkor is lesz, amikor szükség lesz rá.

    van persze egy minimum, aminek meg kell lenni, mint egzisztenciális feltétel, de ennek így ahogy írod, soha nem lesz vége.

    (és hogy legyen egy fordított példa is: egy barátomék belevágtak a lecsóba, 20-ra húztak lapot, úgy alakult, hogy a baba egy telibehitelezett 27 m2-es garzonba született bele. szerinted? esélyük nem volt igazán, max. tényleg vért pisilve, hiába dolgozott a srác jó helyen. erre a gyerek féléves korában kapott egy állást egy közelkeleti olajparadicsomban fix két év vagy több időre nagyon sok pénzért és viheti a családot is.)

Új hozzászólás Aktív témák