Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gaben22

    senior tag

    válasz Forestal #3826 üzenetére

    Nem ismerem a backup stratégiádat, viszont úgy látszik fontos adatokat akarsz biztos helyen tudni úgyhogy ha nem bánod leírom én hogy csinálom. Jelenleg én "sima" Panasonic BD 25-ön tárolom az adataimat, arról erősen az a konszenzus, hogy a legjobb (M-DISC-et hagyjuk, arről szerintem senki se tud semmit a marketingen kívül). Ezen felül pedig duplikálom az adatokat jobb fajta max. 2 TB-os 5400 rpm HDD-ken (WD Purple) és egyszerűen elfogadom, hogy 10-15-20 év múlva valamelyik megoldást (vagy mindkettőt) ki kell "dobjam" és az akkori technológia szerint frissítenem kell a mentéseimet (lehet akkor már cloud + HDD/SSD lesz, lehet dupla cloud only, ki tudja...).

    Pana BD 25 elég drága (és kifutó is...), de még így is szerintem olcsóbban kijössz az első frissítésig (azaz kb. az első 30-40 évet nullszaldóval fogod hozni) és jóval nagyobb biztonságban tudod az adataid mintha csak 1 médiumra építenél.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk; DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01

Új hozzászólás Aktív témák