Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz freestailo #6562 üzenetére

    "Beléptem a 50btc-s accomra és lám termett rajta 288 BTC, mondom wtf, gondolom ez még a hack miatt van. Gyorsan ki is utaltam hátha"

    Akkor le is cserélheted lassan az aláírásodat. Így, hogy milliomos lettél, gondolom nem aktuális már ;]

    (#6585) DigitXT: "így én nem tenném - viszont "bele tudom élni"
    magam a pizzás srác helyzetébe is, hogy bár megtartotta volna...:F)"

    Egyébként így belegondolva komolyabban, oké, verheti a pizzás srác a fejét a falba, de mi van, ha valójában komoly szerepe volt abban, hogy a Bitcoin elterjedjen? Mert azért 10000 BTC mégiscsak 10000 BTC. Most Gavin Anderson is megtarthatta volna azt az 50 dollárért vásárolt 50000 BTC-t ahelyett, hogy szétosztogatta a faucetekkel.

    De ha így tett volna, akkor ma vajon ennyire népszerű lenne a BTC, illetve ilyen lenne a "vagyoneloszlás"? Mert a sok BTC akkor ér valamit, ha az emberek tömegesen bíznak benne, mint fizetőeszköz. Az n+1 altcoinnal is ez a baj. Ráugranak a spekulánsok és a meggazdagodni vágyók ki bányászással, ki felvásárlással próbálja meg jó pozícióba helyezni magát, így a kapzsiság még azt is megfojtaná, ami esetleg technológiailag többet/jobbat/jobban nyújtana, mint a Bitcoin.

    A Bitcoin azért tudott elterjedni, mert az elején nem tudtak róla azok az emberek, akik kivégezték volna, mikorra pedig kezdték komolyan venni, addigra már akkora volt, hogy nem lehetett.

Új hozzászólás Aktív témák