Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bolbatiku

    tag

    válasz ignorant #3197 üzenetére

    Bennem is fel szokott merülni hogy egy bányásznak nem érdeke hogy más is bányásszon, úgyhogy nem kell mindent kpnek venni amit mond.
    Pontosabban pont az az érdeke hogy ne bányásszanak mások, mert annál több jut neki. Valamilyen szinten közvetve lehet hogy jót tesz az árfolyamnak ha többen bányásznak, mert minél többen ismerik meg és birtokolnak pár coint, annál szélesebb körben terjedhet el, annál többen használják, úgyhogy annál nagyobb szükség is lesz rá.

    De mégsem hiszem hogy a bányászok nagy része tudatosan eltántorítaná az újakat csak azért hogy annyival is nagyobb részesedése maradjon a bányában, mert a paprikatermesztők is megosztják tudásukat annak ellenére hogy egy új beszállóval csak a piaci részesedésük csökken hiszen ugyanazon a piacon árulják majd a paprikát. Mégis megosztják a tapasztalataikat, amivel még előnyhöz is juttatják a konkurenciát.
    De ha megkérdezel egy termesztőt hogy milyen a biznisz úgyis csak panaszkodni fog hogy mennyire nem éri meg, ez amolyan magyar mentalitás.

Új hozzászólás Aktív témák