Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz trancemusic #64173 üzenetére

    Ebben valóban igazad van (a Windows ütemező elmaszkolja a szálak terhelésértékeit, mint ha a kevés éhes szál is több laza szál lenne), viszont úgy tudom, hogy ez a játék (ME - Andromeda, ami Frostbite3-as) simán elskálázódik 4 szálig (amennyi itt van), de akár tovább is (gyakran olvasom, hogy a Battlefield multiplayer alatt profitál a sok CPU szálból, akár a HT szálakból is, legalább 8-ig elmegy, ha nem tovább). Ugyan így elvileg az nVidia driver is sokszálú (az is elnyúlhat akár 8+ szálra). Szóval elvileg a 4 szálú CPU-t le kéne tudnia terhelni >=90%-ra, mielőtt unatkozni kezd a VGA. Sőt, jelenettől függően láttam is már néha >90% használatot minden magon (persze ez lehet, hogy úgy jön össze, ha egy külön thread babrál valamit időszakosan, pl. textúrákat stream-elget előre a VRAM-ba, vagy a sima RAM-ba a lemezről, stb, ami legtöbbször csak "alszik" és csak esik tőle az fps, ha nem "üres" időt tölt ki, hanem el kell vennie a többi aktív szál elől a helyet, de több fps semmiképp sem lesz tőle statikus jelenetben, ha ez a szál is elindul...).

    Memória/cache hibajavításhoz ECC kell, de a RAM itt tuti non-ECC, és a CPU memóriavezérlője sem támogat ECC-t a RAM-on (non-ECC módban dolgozna akkor is, ha fenn lenne a +1/8 chip a DIMM-en), illetve legjobb tudomásom szerint az i5-2500K esetében a belső cache (L1,L2,L3) sem ECC-s (nem tudom, hogy csak azokon a CPU-kon konfigolja ECC-vel a cache-t az Intel, amik ECC RAM-ot is támogatnak, vagy durván a Haswell környékétől már minden Intel CPU-n ECC-s a cache [van egy SkyLake Pentium-om, amin ECC-s a cache, viszont az kezel ECC-s RAM-ot is], de ezeken a desktop SandyBridge-eken szerintem még nem ECC-s a cache). De tuningolva amúgy van minden (viszont stressztesztelve is alaposan).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák