- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Ide is beírom (bocs ezért) hátha olvassa valaki aki ért hozzá ilyen szinten
"Sziasztok!
Hátha valakinek volt hasonló problémája, cimbi laptopjával lenne a gond, szívesen várnánk a segítséget:
2 éves Fujitsu siemes pa2510-es a típus
A VGA meg ati x1200A fehér részek kékek lesznek a feketék meg pirosak, meg olyan mintha kevesebb lenne a színmélység, és licsit vibrál mármint csíkoz. Magától történik, ha mozgatom arra nem reagál
inkább a hőre sztem,ha felmelegszik a gép többet csinálja. BIOS-ban is műveli, sokszor változó. Win 7 meg egy Bios frissítés megoldotta 1 hétre (lehet totál véletlen) aztán azóta újra csinálja. Lehet csuklópánt? Vagy vezérlő?Rákötött external kijelzővel nem produkálja, ezért VGA-t kizárnám.
Nagyon szívesen várnám a hozzáértők véleményét, mert nem akar belemenni hirtelen egy kijezlővásárba, vagy szervíz-szívásba.Előre is kösz!"
-
Ren Hoek
veterán
Hello!
Csak egy gyors kérdés cimbi notiával kapcsolatban:
HP Compaq 6735s notiról van szó...
Alapon Power Saverben (800 mhz) 50-55 fokon van az Amd Turion X2 2.0 Ghz... Viszont High-nál játék közben felmegy 97 fokra a CPU magok hőmérséklete... Ez szerintem mérhetetlenül sok, tekintve hogy 78 fokot viselne el a proci elvileg tartósan.. tDie 100 fok
Kérdésem:
- Miért nem lövi ki magát? Defaulton nem szokták ezek kilőni magukat 70 fokon pl lap szinten? (tDie az 100 fok a procinál, gondolom akkor lövi ki magát a proci)
- Elvigyük szervízvbe, vagy mondjuk egy BIOS frissítés megoldhatna egy jobb venti menedzsmentet?
- Vagy ez normális?
Nekem Asus-om van 1.9 Ghz-es Athlon X2-vel (majdnem ugyanaz) és 65 fok a max, High-on 100%-ra terhelve...Hangos ventivel. (Mindkettőnkében HD3470 van, gondolom 1 heatpipe-on a procival - igaz én renderelek többnyire, max VGA limitesekkel játszottam)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Nekem Asus M51kr van, 800 mhz-es Battery saving módban nagyon halk, simán lehet mellette alukálni. Az hogy érdemes-e vagy sem hosszabb távon, az megítélés kérdése... Sajnos szinte minden barátomnak volt ventieltömődési problémája 1-2 év alatt, egyiknek le is égett a ventillátor, mert megszívta magát porral. Számba kell venni, milyen poros a lakás, meg hogy kb mennyit szív be alacsony RPM-en. (relatíve nemsokat) + gyakran kifújni, szétszedni ha van rá mód.
Amúgy a problémára gyönyörű megoldást nyújtott egy 5000 Ft-os akku nélküli 500 mhz-es IBM noti. Letölteni nem volt annál jobb Csak elmondtam a gazdájának milyen jó, mert ő előtte nem értékelte... (a fedőlapján lévő vágások bizony bejgli vágás nyomairól árulkodtak, nem vicc ) Szóval mivel csak teszt üzemre volt nálam, visszavette sajnos. Azóta sem találtam hasonló cuccot
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest