Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • €uro

    őstag

    Sziasztok!

    Két napja tönkrement egy merevlemezem. Számomra fontos adatok voltak rajta, holnap viszem el egy adatmentéssel foglalkozó céghez, hogy visszanyerjék róla a file-jaimat. Egy 2 TB-os WD Caviar Green volt, amit négy hónapja vettem.

    Megelőzendően egy hasonló esetet arra gondoltam, hogy RAID-ben dupla HDD-n fogom tárolni az adataimat. Viszont két winchesterrel már jóval nagyobb hangja lesz a számítógépemnek. Nekem fontos, hogy a gép csendes legyen, ezért készítettem anno vízhűtést.

    Arra gondoltam, hogy építek egy szervert, amit elhelyezek egy másik szobában és abba teszem a dupla merevlemezeket. A szervert és az én személyi számítógépemet gigabites hálózattal kötném össze. A PC-mben csak egy SSD lenne.

    A kérdés az, hogy ez a megoldás mennyire életképes? Arra gondolok, hogy ha hálózaton keresztül tárolom majd az adataimat, akkor zökkenőmentesen tudom majd használni a gépet? Nem lesz lassú? Vagy az elérési ideje nem lesz túl nagy?

    A szerveren lévő file-okkal végzett munkák az alábbiak lennének: torrent tartalom, videó tárhely, családi felvételek tárolása-vágása, nagy zene válogatás-vágás, nagy kép-album válogatás-böngészés-szerkesztés.

    Mit gondoltok, jó ötlet egy ilyen szerver létrehozása?

Új hozzászólás Aktív témák