Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrkase

    csendes tag

    Sziasztok!

    Olyan nyűgöm lenne, hogy ismerősnek van egy Netgear ReadyNAS Duo-ja amiben volt 2x1TB winyó tükör raidben, de elszállt a kütyü, megjavították de az egyik winyót nullázták és mikor megkapta visszarakva elkezdett szinkronizálni (kb. 5 órán át) de valahogy nem jött össze mert amin megmaradtak az adatai arról feláll a cucc de meg látja magát az adatos partíciót a másik winyó amit nulláztak meg semmi nincs, hiába szinkronizált.
    Én így kaptam meg betettem Ubuntu alá a winyót lát rajta több partíciót de maga az adat amin van azt lvm2-esnek írja és nem csatolja fel. Keresgettem kis mahinálással fel lehet csatolni megtettem de nem nyitja meg valami hibát ír. Próbáltam azt is hogy a nullás winyót berakva egyedül a NAS-ba felállítottam rá az rendszerét és usb rákötöttem a másik winyót hátha a saját rendszere felismerné de csak a rendszer partíciót látja rajta.
    Maga a NAS rendszere tudna elvileg egy olyat hogy csak az OS-t installálja újra de angol fórumon olvastam olyat hogy volt aki vesztett adatot így és mivel főként családi fotók vannak rajta így ezt a lehetőséget próbálnám ki utoljára.

    Ha valakinek van valami ötlete ne tartsa magában. :))
    Köszönöm előre is. :R

Új hozzászólás Aktív témák