Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    Üdv!

    Tegnap vettem egy Asrock x58 Extreme lapot benne egy i7 920 amit egy Xigmatek NRP PC502-es áp hajtott, és bizony tuning is volt rajta.
    Mivel én egyből egy Xeon 5660-ra cseréltem a procit, szétszedtük, és a tápcsatinál ez a látvány fogadott:

    A 3.3V-os és a mellette lévő GND/Comm meg van pörkölődve. A 920 ugye gyárilag 130W TDP, és ez még húzva is volt. Amennyire lehetett alkohollal megtisztogattam, egy kis korom le is jött róla, de így sem látom rendesen, de mintha úgy tűnne, hogy a 3.3V-os tüske a hőtől kicsit vékonyodott is volna. (de lehet optikai csalódás)

    A gép persze ment a 920-szal is, és most megy a 95W-os Xeonnal is, de azért kiváncsi lennék hozzáértők véleményére is. A Xeon 3.5-4ghz közötti használatra let véve eleve.
    Gondolom a problémában közrejátszott, hogy az előző tulaj a Xigmatek táppal használta, ami hiába 500W-os papíron, a 3.3V-os ágon max 24A- tud. Aaz én 15 éves, 300W-os Enermax EG301-AX-VE tápom is 28A-t, a 460W-os FSP belsős Giga Superb meg 30A-t tud 3.3V-n.

    Mennyire kockázatos így használni a gépet? Egyből vissza az eladónak szerintetek? (elég nehéz manapság x58-as lapot találni). Vagy esetleg egy tápcsatlakozó csere? Mennyi az esély rá, hogy nem csak a csatlakozó tüskéje sérült a hőtől, hanem forrasztás utáni pár miliméteren a nyákban a réz vezető is vékonyodott, és egy komolyabb tuningnál és rendes táppal is lehet gond, mivel ha vékonyabb lett a tüske/vezető akkor kevesebb áramot bír el, igaz?
    A műanyagon nem látszik olvadás, tehát olyan komoly hő azért nem volt.

    Azt mondjuk nem szeretném, hogy a Xeon is elfüstöljön a jövőben, vagy ettől ne féljek, ha a 130W-s 920 húzva is csak pörkölődést okozott, de ugyanúgy működik minden?

    Szóval mi legyen/mit tennétek/mit javasoltok: lap vissza eladónak, tápcsati csere, vagy egy lesz@rom tabletta?

Új hozzászólás Aktív témák