Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Doze

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus H97-Plus deszkám. De a ventilátor vezérléssel van egy kis bajom.

    Tehát ez az első kérdés:

    Vettem 2 DB pwm Arctic ventit, bekötöttem a Sys-Fan 1 és Sys-fan 2-be. Utána DC ventillátor vezérlést átállítottam PWM-re biosban. Gép restart, szépen ketyeg olyan 500-600 fordulaton, az asusnak van gyári Fan Xpert 2+ programja, szépen beállítom a karakterisztikát, és végén rábökök hogy Auto fan stop... utána csutka sebességen pörgeti mind a kettőt folyamatosan.. a program meg innentől kezdve nem működik, mert hiába állítgatom nem áll le, vagy áll vissza alacsony sebességre. Csak program eltávolítás, restart, és újbóli feltelepítés segít visszaállítani az eredeti helyzetet... (ugyan ez a helyzet az automata "Fan tuning" címszó alatt)

    Tehát: Pwm ventit nem lehet leállítani?, folyamatosan mennie kell?, (DC módban szépen lekapcsol)

    Másik kérdés:

    Két sys fan hely van, de a két gyári Corsair ventit is meg szerettem volna tartani, így a 2 Arctic és 2 Corsair Fant párba kötöttem, és így dugtam rá az alaplapra, szépen mennek, jól is lehet őket vezérelni, de az alaplapi leírásban csak CPU fan terhelése van leírva (Max 1A, tehát 12W), a másik két helynek nincs... a két arctic venti 0,5 A vesz fel max, a két Corsair, 0,76 A

    Kérdés: Ki lehet ezzel nyírni bármit is az alaplapon?, nem szeretnék semmi rosszat tenni, vagy esetleg tudja valaki mennyi a két sys fan maximális terhelhetősége?

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák