Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz #65675776 #33823 üzenetére

    Menni ugyan mennek a G41-es lapok DDR3 esetén is 8GiB-tal, de csak akkor, ha két darab, kétoldalas 4GiB-os modul van benne (amin emiatt a chipek 2Gib-osak). Az új, egyoldalas 4GiB-os modulokkal, amin már 4gigabites chipek vannak, sosem fog G41-es MCH üzemelni. A 8GiB-osokkal meg méginkább nem.

    Azt nem értem amúgy, hogy miért veszi meg? Miért nem kérdez? Miért nem gondolkodik? Megvette a KTL-TS313E/8G modult úgy, hogy:
    1.) Lenovo specifikus modul.
    2.) 8GiB-os modul. Az alaplap support listáját megnézhette volna, mert nincs benne egy 8GiB-os modul sem. Persze a konkrét RAM sem. Ebből - számomra logikusan következik, hogy ennek az oka az, hogy nem megy.
    3.) Két DDR3 foglalat van. A max. memória, amit az MSi megad, 8GB. Egyértelmű, hogy ez a két teletöltött slotra vonatkozik, annak a fele meg 4GiB. Tehát a lapban a slotonként 4GiB RAM a maximálisan életképes. Persze a fentiek értelmében az is csak akkor, ha 16db 2gigabites chip van rajta.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák