Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dienesoft

    csendes tag

    Sziasztok! Esetleg valamelyik szaki tudna nekem segíteni, vagy csak tanácsot adni?

    Hónapok óta bajlódom a PC-mel (mióta fejlesztettem, azóta nem jó). Egyszerűen van, hogy indításkor, leállításkor, telepítés közben, programok közben véletlenszerűen kékhalálozik, és kétszer szinte soha nem ugyanazzal a hibakóddal. Van, hogy megy egy hétig, van, hogy egy nap 3x egymás után. Általában a MEMORY_MANAGEMENT_ERROR hiba volt a kedvence, de mindenféle előfordult már, teljesen random, hogy mit dob éppen ki. Youtube, videóvágás, játék, bekapcsolás, kikapcsolás, bármi amit el tudsz képzelni, már fagyott meg. Sok Windows volt a gépen, mindegyiknél ugyan az volt a gond. (Windows 7, Windows 8, Windows 8.1)

    A konfig a következő: AMD Phenom II X4 960T, GeIL Evo Veloce 1x8gb-os DDR3 RAM, 500GB WD winchester, Asus M5A78M LX3 alaplap, Sapphire HD 7870 2GB VGA)

    Hőfokokat néztem, minden rendben velük, egyik se kúszik fel használat közben sem és nincsenek húzva.

    Van egy GeIL Evo Veloce 1x8gb-os DDR3 RAM-om. (GEIL 8GB DDR3 1333MHz Evo Veloce CL9). A memória memtesten, 12 órán keresztül nem írt hibát, így semmi problémája sincs. A gépem összes alkatrészét elvittem garanciálisan szervízbe, ahol mindegyikről kiderült, hogy hibátlanok az eszközök. A táp, alaplap, processzor, mindenről kiderült, hogy nem hibás, de ha ezeket összerakom, rögtön haldoklik. Már a gépházra is gondoltam, hogy rossz. ( ;) ) A videokártya van még szervízben, arról esetleg még kiderülhet, hogy hibás, de sajnos anélkül is fagyott már meg egyszer, újraindításkor, de ezt be tudom annak, hogy még jóval előtte hibásan ment fel az illesztőprogram (egy kékhalált követően, pont a vidikártya driver telepítése közben halt be a rendszer) és azért fagyhatott meg. Érdemes lenne most, integrált vga-val újrarakni a gépet?

    Miután az alaplapért 3000 forinttal simán lehúztak az egyik szervízben (mert hibátlan volt), azt mondták ott jótanácsként, hogy lehet, hogy nem kompatibilis az alaplap (ASUS M5A78M LX3) a RAM-mal, ezért szükségeltetik kicserélni olyanra, ami az alaplap ajánlott listáján is rajta van. Erre mennyi az esély a GeIL+ASUS esetén?

    Megbolondulok lassan, hogy 3 hónapja nem működik és lassan már mindent kicseréltem. Szerintetek mi a franc lesz a hunyó?

    Köszönöm szépen a választ! :R dienesoft

Új hozzászólás Aktív témák