- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
insyde01
csendes tag
Hali!
Hatalmas problémám akadt!
van egy régi (ám rendkivü megbizhato....eddig) gépem amelyben egy IS 7 es alaplap fekxik. a gondom az, hogy nem birom beinditani :S, kezdetbenannyit csinált hogy ujra indult a gép, aztán egyik másik gépinditásnál "BIOS Checksum error " hibaüzit kaptam, most pedig ha bekapcsolom1 felpörögnek a hardverek viszont a képernyő sörét! a led zökden villog (samsun monitor) pont ugy amikor ki van kapcsolva a gép!
Van vmi tippetek mi történhetett? (sztem megmakkant az IS-7....)
HP Pavilion dv-5 1180eh (Intel Core2Duo 5800 - 3Gb DDR3 - 250Gb HDD - 9600M GT 512MB DDR2 - TV TUNER - LAN/WIFI - MULTIMÉDIA TÁVIR...stb
-
insyde01
csendes tag
csend van akármit is csinálok, elem nélkul se más a helyzet....
HP Pavilion dv-5 1180eh (Intel Core2Duo 5800 - 3Gb DDR3 - 250Gb HDD - 9600M GT 512MB DDR2 - TV TUNER - LAN/WIFI - MULTIMÉDIA TÁVIR...stb
-
insyde01
csendes tag
Szia!
nem csináltam vele semmi kült, az öcsém szokott rajta internetezni, de már csinált olyat 2-3 alkalommal hogy kiirta "BIOS checksum error" még mielott a videkártya (nv 5200) elgépinditásnál kiirja a bal felso sarokba majd utána semmit nem csinál, se a procit se a memoriát nem számolja hanem egybol kiirta a hibaüzit, mondom ezt 2-3 alkalommal most viszont nem ohajt bekapcsolni. kiszedtem belole mindent csak az alapla és a proci van ... semmi csipogás semmi ....
-
insyde01
csendes tag
...végignéztem mindent,a hutoket is levettem és semmi sehol elszineződést puposodás..... kiventtem belole mindent még a video karit is de még csak nem is pittyog...
-
insyde01
csendes tag
vkinek vmi más ötlete? (Téma: IS-7 nem csinál semmit gépinditás után...)
-
insyde01
csendes tag
válasz Raider 01 #14361 üzenetére
már kiprobáltam, a másik gépemből vettem ki, de semmi...ugyan ugy ! ( még mielott megkérdeznétek miért nem rakom össze a 2őböl....MERT: ez a gépem lga775 ös és PCI ex videokarival van, ezért nem tom kicserélgetni a hardvereket :S )
-
insyde01
csendes tag
na , sikerült kicserélnem a tápot ! nem az a gond! ugyan ugy semmi változás annyi benne hogy a HDD led világit folyamatosan (nincs rádugva semmi a tápra csak az alaplap+procihütő+táphűtő+vga hűtő). ... sztem vége a lapnak...
ha van még vmi ötletetek irjatok, nekem már télleg nincs :S
(abit IS-7, 6 éves,de eddig kifogástalanul működött, NVG 5200, celeron 2,4, kingston 2x256 Mb)
a lényeg:
-gépinditáskor nemcsinál semmit
-monitor zölden villog (mintha ki lenne kapcsolva a gép)
-az alaplapon 1 zöld led világit folyamatosan(sztem ez alap, mindig világitott)
-akku jo (a másikbol átraktam)
-a speaker hangtalan!( ha kiveszem a memoriát v. vga-t v. lehuzom a proc hűtőt akkor is!)
speakert is cseréltem! ase lehet gond
-kondik rendben(nincs puposodás, kipukkanás)
-hid nem barna (nincs elváltozás semmin, se csippen se kondin!)most már ennyit tudok
-
insyde01
csendes tag
na , sikerült kicserélnem a tápot ! nem az a gond! ugyan ugy semmi változás annyi benne hogy a HDD led világit folyamatosan (nincs rádugva semmi a tápra csak az alaplap+procihütő+táphűtő+vga hűtő). ... sztem vége a lapnak...
ha van még vmi ötletetek irjatok, nekem már télleg nincs :S
(abit IS-7, 6 éves,de eddig kifogástalanul működött, NVG 5200, celeron 2,4, kingston 2x256 Mb)
a lényeg:
-gépinditáskor nemcsinál semmit
-monitor zölden villog (mintha ki lenne kapcsolva a gép)
-az alaplapon 1 zöld led világit folyamatosan(sztem ez alap, mindig világitott)
-akku jo (a másikbol átraktam)
-a speaker hangtalan!( ha kiveszem a memoriát v. vga-t v. lehuzom a proc hűtőt akkor is!)
speakert is cseréltem! ase lehet gond
-kondik rendben(nincs puposodás, kipukkanás)
-hid nem barna (nincs elváltozás semmin, se csippen se kondin!)
-HDD (piros) led folyamatosan világit a gépház elejénmost már ennyit tudok
-
insyde01
csendes tag
válasz Flex Wheeler #14372 üzenetére
nem ismeri fel az usb-t a gép?
a rendszert feltelepítetted (win xp).... és nincs usb portod a rendszerben?
azért fura mert az xp alapbol ismeri az 1.0 v 1.1 es usb-t ...
ne a gép elején levo portba dugdbe a pent (nem biztos h be van kötve)
hátra dugd be..HP Pavilion dv-5 1180eh (Intel Core2Duo 5800 - 3Gb DDR3 - 250Gb HDD - 9600M GT 512MB DDR2 - TV TUNER - LAN/WIFI - MULTIMÉDIA TÁVIR...stb
-
insyde01
csendes tag
#14369 témával kapcsban vkinek még vmi ötlete?
-
insyde01
csendes tag
-
insyde01
csendes tag
válasz Flex Wheeler #14391 üzenetére
a BIOS ban nem néztél körül? netán nincs letiltva vagy vmi?
nézd meg h ha ujrainditod és beállítod hogy USB rol bootoljon megtalálja e a pent...
(ki fogja irni h nincs rendszer a meghajton...)
ha nem fog beindulni ilyesmi hibaüzenett is kapva akkor a winfossal lesz a gondHP Pavilion dv-5 1180eh (Intel Core2Duo 5800 - 3Gb DDR3 - 250Gb HDD - 9600M GT 512MB DDR2 - TV TUNER - LAN/WIFI - MULTIMÉDIA TÁVIR...stb
-
insyde01
csendes tag
válasz Flex Wheeler #14394 üzenetére
szivesen........
ezért vagyunk ...HP Pavilion dv-5 1180eh (Intel Core2Duo 5800 - 3Gb DDR3 - 250Gb HDD - 9600M GT 512MB DDR2 - TV TUNER - LAN/WIFI - MULTIMÉDIA TÁVIR...stb
-
insyde01
csendes tag
hali!
asus p4p800 se laptop beszerelését végezném könyv nélkül...:S
nincs vkinek ehhez egy leirása?konkrétan olyasmi érdekelne hogy alul a tűkre melyikre mit kell dukni? ( pwr, spk, HDD led stb...)[B][/B]
-
insyde01
csendes tag
Sziasztok!
itt is megkérdezem a gondom ha nem baj...:Sérdekes problémám akadt :S egy integrált hangkártyával...
ASUS P4P800 SE alaplapom van, van rajta egy:---ADI AD1985 SoundMAX 6-csatornás CODEC
---Audió érzékelő technológia
---S/PDIF out interface támogatásezt irja a honlap
leszedtem hozzá ezt a drivert
[L:%20http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P4P800%20SE][link][/L]és az történik mikor le akarok játszani vmit hogy, pl. a winampba látszik h elindul de hang nem jön ki a hangszoron, a jack et a kozeopső zöld (lime) ba dugtam...
megnéztem a rendszerben, nincs gond vele, megprobáltam letesztelni (saját programja->setup speakers->3D hangzás) és látszik h elindul a "proba" de hang szintén nem jön ki! a hangerő felhúzva, startmeni óraja mellett nincs letiltva...
VKINEK VMILYEN GONDOLATA, ÖTLETE ESETLEG TAPASZTALATA VAN EHHEZ??
Aktív témák
- Garanciális MSI MPG B650-I EDGE WIFI Alaplap!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- GIGABYTE Z390 GAMING X Eladó! 29.900.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest