Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz localhost #2967 üzenetére

    Vásárlós topikoktól kezdve bármelyik témában, szinte senki nem rendel árut. Mindenki berendel. Egyik Indexes cikkben a cikkíró is berendelt valamit.

    Programokat már régóta nem frissít senki. Mindenki lefrissít. Amikor először olvastam ezt a baromságot, BIOS-t valaki lefrissítette, komolyan azt hittem, hogy downgrade, vagyis korábbi verziót rakott fel. De nem.

    Ezek ilyen "pesties" szólások, ha jól tudom, de szerintem hülyeség és zavaró.

    Gyakorlatilag az országban mindenhol a szett szót használják a készletre (lámpaszett stb.), eladók és vásárlók egyaránt. Pedig szerintem ez legalább akkora baromság, mint a nett (a net helyett).

    Angolban set, magyarítva szet, ennyi.

    Az is jó, amikor még állítólagos profi fordítók is szilikonnak fordítják a szilíciumot. Filmfeliratoktól kezdve, cikkekben is, fórumokról nem beszélve. Akkor mit várjon az ember másoktól? Szilikon-völgy, szilikontranzisztor, elképesztő butaságok.

    Ez a két fogalom az angolban is elkülönül, másképp írják és másképp ejtik (silicon vs. silicone). Szilikon-völgyről nekem inkább női mellek jutnak eszembe, nem a Szilícium-völgy.

    Külön téma az Én, nagybetűvel. Honnan a jó francból veszik egyesek, hogy nagybetűvel kell írni? Annyira nem tudják, évek során többen meg is köszönték fórumokon, hogy elmagyaráztam (még a jobbik eset, amikor nem ugatják le az embert):

    Tiszteletadás jele a nagybetűs Te, Ön, Hölgyem, Uram stb. De az is csak személyes kommunikációban. Egy regényben, vagy film feliratában nem. Kivéve, ha a könyvben vagy filmben levelet idéznek például. Ja, aki életében nem látott könyvet belülről, az persze ilyeneket nem tud.

    De önmagadra nem írod, hogy Én, mert nevetséges. Ilyenkor a tiszteletadás nem opció, a nyelvtani szabály szerint viszont kisbetű a személyes névmás.

    Azért is írtam most ezeket egybe, mert hátha később linkelni fogok rá, ha úgy alakul.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák