Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz BBéci #46377 üzenetére

    A termékeket azért veszik az emberek, mert mások is azt mondták, hogy igen, jók, a tesztelők is azt írták, hogy jók, ezáltal sikerült felkelteni az érdeklődést, a vevő talált benne egy olyan tulajdonságot, ami egyrészt megkérdőjelezhetetlen, másrészt neki erre szüksége van. A drágább kábel eleve rossz kifejezés, mert nem két ugyanolyan tulajdonságú termékről beszélünk, már ha vannak olyan tulajdonságok, amiben egy drágább kábel jobb a hagyományosnál. A BMW szalonban az x6-os vételekor sem azon gondolkodik a vevő, hogy kissé drágább, mint a Suzuki Swift, mert annak az X6-os nevű terméknek van egy egyértelműsített, megfogható, és számára fontos tulajdonsága, ami a másiknál több, jobb, és ez plusz pénzt ér. Az X6-ossal kapcsolatban nem kell magyarázni, mert köztudott, hogy jobb, mint egy Swift. De nem ugyanez a helyzet a "drága kábelekkel". A legnagyobb mítoszrombolás az, ha valakinél van egy ilyen, és azon kívül, hogy azt hajtogatja, hogy sokkal jobb, mint a sima, nincs más a tarsolyban, míg magát a mítoszrombolást megpróbálja másokra kenni.
    Ami jobb, ami hallhatóan jobb, az mérhetően is jobb. Ha van ilyen cikk, én nincs titokban tartva, az az én elképzelésem szerint megcáfolhatatlan érvekkel, logikusan sorba szedve végigmegy a tulajdonságokon, és grafikonon ábrázolva mutat különbséget, mérőmódszereket és eredményeket, különbségeket punlikál, ezt úgy hívják, meggyőzés. Az, hogy "hiddmánel, hát én hallottam a diffit", az nem az, és az értetlenkedés még a te számodra bicskanyitogató, hát érdekes felfogás... Addig, amíg pl te nem tudsz mérhető adatokat, és mérhető különbséget produkálni, csak fújod a magadét, ellenben a másik oldalról találni 100 meg 100 olyan infót, ami a te érvrendszerednél 100x logikusabb felépítésű, nem a másikat "csakazértis, mert én mondom" stílusú, erőből lenyomó, addig sajnos a másik oldal az, ami inkább hihető. És ezek után még te vagy meglepve, hogy vannak, akik a másik "mítoszromboló" oldalnak hisznek? :D

    Félre ne érts, nem vonok kétségbe semmit, megbántani sincs szándékom, ahogy te másképp hallod a zenét, én másképp látom ezt a történetet. Felajánlottam, hogy ha te meghallod a különbséget a drágábbik kábellel, jár érte a pénz, és a meghajlás is, halld, és nyerj. De mindaddig, amíg nem másik oldalról közelíted meg a válaszadást, és nem létezik kézzel fogható különbség, ezekkel a gyengusz érvekkel nem leszek meggyőzhető, mint ahogy a többség sem lesz az, és itt nem csak a topic 50-60 rendszeres látogatójára gondolok, biztosan sokan vennének drágább kábelt, ha lenne okuk rá. Ha a drágább cuccal hallható, hogy pl a dobos a 44-es cipőjével jobban odalép a dobra, de a zene felénél lejjebb csúszik a lába, és már nem üt akkorát, vagy hogy kihallatszik, a jobb keze erősebb, mert hobbiként szkanderozik, és azzal az ütővel nagyobbat üt a cintányérra, vagy a hegedűs frissen gyantázta a vonóját, mert érdesebb a hang, mint az előző számnál, akkor legyen, az egy kábel- átdugás után azonnal feltűnik, ahogy írtad is, csak azt ne felejtsük ki, hogy ez 10 zeneszámból 10x tutira elő kell jöjjön, mert ugye mégiscsak egy 150 rugós kábelről beszélünk, mert ha csak 6-nál jön elő, akkor egy 100-asnál nem ér többet az 75 centi madzag....Az se hagyjuk szó nélkül, hogy az emberi elme, az érzékszervek által kapott sok sok infó mennyire félrevezethető pár aprócska trükkel, milliók élnek ebből, milliárdokat keresve.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák