Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CheGhost

    aktív tag

    válasz djnice #40446 üzenetére

    Nem akarok belefolyni ebbe a vitába, csak egy saját példát szeretnék mondani, amit egy nehezen fellelhető sorozat esetén vettem észre. Ez a mozgókép 720p-s felbontású, de viszonylag rossz kódolású (közepesnél alacsonyabb bitráta, ...) volt. Szóval éppen az ellenkezője, mint amiről szó van.
    Megállítva, a képet kimerevítve szinte mindig szépen kirajzolódtak a tömörítés okozta kockák, tehát ez alapján valami förtelmesen rossz minőségre lehetett volna következtetni. De mozgókép esetén nem volt nézhetetlen, nem lehetett észrevenni, hogy olyan borzalmas képek sorozatából áll. Gondolom a kockásodás nem mindig ugyanott jelentkezett, és "összemosódott" a körülötte lévő képkockák tartalmával. (Lehet, hogy rosszul gondolom, vagy rosszul fejeztem ki magam.)
    Szóval nem egy BD minőség volt, de mégis több, mint csak kockás képek sorozatosan egymás után. Elgondolásom szerint valami ilyesmire gondol BBéci, amikor azt mondja, hogy nem kiragadott képeket kell összehasonlítani egy-egy mp összehasonlításánál.
    Ez csak egy vélemény, egy példa, hogy én hogy gondolom/hogy képzelem el, amit mondani akar.

    [ Szerkesztve ]

    *** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

Új hozzászólás Aktív témák