Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GBRDVD

    tag

    Ha már panasz, akkor leírnám okulásul, hogy én miért csalódtam a Popcornban. Pár hete végül is egy A-210 mellett tettem le a voksomat, és nem vagyok vele megelégedve. Nagyon sok mindent nem játszik le. Főleg SD tartalmakat... Avi-kat, wmw-ket, valamelyiket csak képpel, míg másokat csak hanggal... Lefagy, tekerés után elmegy a hang, stb. Egyes mp3-akban nem tud tekerni. Hát nem tudom, azért vettem meg a WDTV Live Hub helyett, mert mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy ez a _legjobb_. Gyakorlatilag 33ezer Ft-tal kerül többe, mint egy WDTV Live Hub, mivel ez utóbbi 42000 Ft, és van benne egy 1TB-os kis winchester, amelynek a piaci ára kb. 20000 Ft. A Popcorn pedig 55000 Ft fixen, minden magyar forgalmazónál kivétel nélkül.

    Azt a pár db 1080p-t amim van, le is játssza szépen; HD-ben nem is kétlem, hogy a legjobbak közé tartozik, de sajnos normál SD téren egyáltalán nem jó. Mint korábban írtam is a fórumon, nekem ez az első médialejátszóm, egy Yamada 6700-as játékosról váltottam át, HD tartalmakkal még most ismerkedem. Számomra viszont elvárás lett volna, hogy egy 55000 Ft-os csúcskategóriás, agyonhype-olt _mindentlejátszó_ készülék valóban a szó szoros értelemben mindent, azaz mindent lejátsszon. Ez nem így van. És az a legszomorúbb, hogy ez nem is lesz másként, mivel a fórumon az adminok is ilyeneket irkálnak:

    "AVI-ra kevésbé van felkészítve egy HD-s lejátszó, és nem is hinném, hogy sokat változna ez a helyzet." vagy: "Nem HD-s formátumokat már nem igen tesztelnek a fejlesztés során..."

    Nem is csoda, hiszen az A-210-es gyakorlatilag egy fémdobozos A-200-as, ami viszont 2010. januári megjelenésű, tehát maga a készülék, több, mint 1,5 éves. Ha ezalatt az idő alatt nem javították ezeket a hibákat, nem is fogják. Ez nyilvánvaló. Sokan írják, hogy azonnal kiadnak egy firmware-t, ha hibát találnak. Ez nem igaz. Májusi az utolsó, és azóta pl. nincs újabb. Hibák pedig vannak Popcornéknál is; HD lejátszás, hang, és fagyás téren, érdemes megnézni a hivatalos magyar fórumot. (Figyelembe véve, hogy minden hozzászólás csak moderálás után jelenik meg!) A magyar hivatalos oldalon pl. júliusban azt írták, hogy "Hamarosan megújul a Popcorn-ok menürendszere". Ez sem történt meg.

    Szerintem el kellene felejteni az ilyen "Durva hibája nem lehet, hiszen Popcorn!" típusú erősen túlzó kijelentéseket. Vagy az olyan marketingszövegeket, mint pl. "Az iparág csúcstechikája". Jó lejátszó, de közel sem tökéletes. Ugyanúgy vannak hibái, mint mindegyik másiknak. Tökéletes lejátszó nincs. (bocs a hosszúért)

Új hozzászólás Aktív témák