Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szucsi57

    tag

    válasz #93966848 #22843 üzenetére

    "Szeretném megosztani SMB-n keresztül a laptop külső vinyóján lévő filmeket a lejátszóval, de sehogy se jön össze."

    Szerintem a kulcs lépés az adott diszk tartalmának a helyesen kivitelezett megosztása. Win7 alatt "Everybody" -t kell hozzáadni a hozzáférőkhöz és így nem lesz jelszó kérés.

    Megjegyzem: nálam a kábelezett, Asus routeres 100Mbit/s-os hálózaton keresztüli megosztás, lejátszás gond nélkül megy. A bekapcsolás utáni hálózat felállást nagyon meggyorsítja, ha fix IP számokat használok a TV-hez és a média lejátszóhoz. Nekem amúgy is határozott véleményem, hogy állandó jellegű résztvevők, tehát folyamatosan ott levő eszközök esetén használjunk fix IP címet, hogy ne bonyolítsuk a router dolgát.

    Még egy megjegyzés: Tisztább, átláthatóbb, rugalmasabb megoldás a házi hálózat menedzseléséhez egy külön routert beszerezni. 4-5eFt körül már nagyon jókat lehet kapni (Ipon, Users, stb)

    A 3D-s full HD filmek hálózaton keresztüli lejátszásához: a Mede8er 600-as lejátszómmal eddig max. 50mbit/s-os sebességet tudtam elérni. Ez a legtöbb fullHD filmhez elegendő, akár 3D-s, akár nem. Viszont vannak olyan "csúcsokat döntögető" filmek, pl. a Celin Dipon féle lejátszó gyilkos mű, amely nálam csak közvetlenül usb csatoltan játszható le akadálymentesen. Hálózaton keresztül folyamatosan 50mbit/s-on megy a hálózat és a kép és a hang kb. 10 másodpercenként megbotlik. A lejátszó USB-re kötött külső merevlemez esetén ilyen nem tapasztalható. Egyébként, egy normál full HD filmnél csak 25-30mbit/s elegendő!

Új hozzászólás Aktív témák