Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JaniS

    senior tag

    válasz robi-k #16809 üzenetére

    Itt található két tesztkép (kb. 10-10MB): [link1] [link2]

    Az Eizo monitorom egyik DVI bemenetén a PC van, az egyik HDMI bemenetén pedig egy C-300. A monitor sajnos nincs kalibrálva, a képjavító eszközök ki vannak kapcsolva. A két kép között váltogatva én az alábbiakat látom: A PC esetében semmi furcsa, az "1 pixel squares" négyzetekben láthatóak az egyes pixelek, a "1 pixel lines" vízszintes és függőleges vonalak is szépen elkülönülnek. A C-300-nál a legszembetűnőbb, hogy homályosabb a kép. A "1 pixel squares" négyzetek gyakorlatilag szürke négyzetek és ami igazán meglepő, hogy a "1 pixel lines" vízszintes vonalak esetében a négyzet felső felében hasonló szürkeséget látni, mint amit már említettem, az alsó felében a szürke részen áthaladó vékony vízszintes vonalakat. A két részt egy határozottan undorító mellékterméknek ható vastagabb vonal választja el egymástól. A függőleges 1 pixel széles vonalak esetében ilyen jelenség nincs, viszont határozottan homályosabbak a PC-hez képest.

    Megnézve még jónéhány tesztképet azt is fel lehet fedezni, hogy azokban az esetekben ahol a full hd kép körül 1 pixel széles keret van (pl. konvergencia tesztábrák), a C-300-nál az alja és a jobb oldala hiányzik a képnek, azaz ott nem látni a képet határoló vonalat.

    Szóval szerintem tényleg nem tiszta valami ezekkel a 300-as popikkal, nem véletlen az a topik.

    Azt viszont nem értem, hogy filmeket nézve "tökéletes" képet látok, látom a 720p és 1080p közti különbséget, akár ezen a 24"-es Eizo-n, akár az 50"-es G30 plazmán.

    Nem értek ezekhez a dolgokhoz, lehet, hogy van ennek valami triviális magyarázata, de hajlok arra, hogy valóban a popiban van valami hiba.

Új hozzászólás Aktív témák