Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48967168

    törölt tag

    A problémám meglehetősen speciális:

    Alig egy hete vettem egy HD Max-ot és hozzá tartozó wifi-adapterrel a lejátszo.hu-ról. Miután hazavittem a kegyerét mind a rádugott pendrive-ról, mind pedig winyóról nagyon jól játszotta le a dolgokat. A hálózatot is könnyen be tudtam állítani, wifin keresztül a 720p-s anyagokat röccenés nélkül vitte, az 1080p már néhol szaggatott, de igazából ez az n-es wifi sajátossága. Az ajándékba kapott SD kártyát szépen leformázta magának és egy "home-made" blu-ray lemezt is kipróbáltunk (az esküvőnk... :D) azt is szépen olvasta, váltotta a fejezeteket, stb.

    Pár óra használat után jelezte, hogy talált új firmware-t és szeretném-e frissíteni. Mivel korábban már olvastam a fórumokon, hogy számos új funkciót hoz, nyilván engedélyeztem. Szépen letöltötte a firmware-t, aztán ellenőrizte, majd telepítette, és várta az újraindítást. Újraindítás után egy új képi világ fogadott, és számos új funkció. Ezek a funkciók is működtek, a hálózati Samba-lejátszás is megmaradt, egy csodálatos új világ képe kezdett kialakulni, végre van egy rendes lejátszóm... :)

    Sajnos nem sokáig örülhettem, mivel este beraktam a Star Wars gyűjtői Blu-ray kiadásából a IV.részt hogy méltó módon avassuk föl a gépet, de a vacsoraszünet (gép teljes kikapcsolása) után nagyon nehezen bootolt be a szerkezet (a 3-as számnál időzött vagy 10 percet) és miután megjelent a főmenü, nem reagált a távirányítóra! Egyetlen gomb sem működött, sőt a készülék házán lévő gombok sem funkcionáltak (ki akartam venni a lemezt, de nem ment). Azt hittem lefagyott, de pár perc után beindult a képernyővédő úgyhogy más baj lehetett. 30 perc után nem volt változás, így a mechanikus főkapcsolóval kikapcsoltam a gépet és vártam egy percet amíg újra áram alá helyeztem. Ez után a távirányítóval be tudtam kapcsolni, de hosszas bootolás ugyanazt tapasztaltam mint korábban. A távirányítót hiába nyomom (ugyan a piros led világít) de semmi sem történik. Elemcsere, de semmi. Kihúztam a wifi-adaptert, de nem javult meg, a lemezt továbbra sem tudom semmilyen úton kiszedni. Egy órás várakozás után megjelent egy felirat, hogy a frissítés nem sikerült, holott korábban meg azt írta, hogy igen...

    Másnap reggel az egész kócerájt a vásárlás helyszínére és az eladó srácok nagyon segítőkészek voltak, azonnal megnézték a problémát. Csak a lejátszót kötötték rá egy TV-re és rádugtak egy LAN-kábelt és egy másik távirányítóval simán be tudták kapcsolni, mi több a lemezt is ki tudták venni... Később ezt elismételtük az én távirányítómmal is. Azt hiszem nem kell leírnom mennyire cikinek éreztem a helyzetet, de örültem hogy a masina működik!

    Cuccolás haza, otthon összerak és tényleg minden funkció megy! Este megnézzük végre a Star Wars-t... Ez volt a terv, de már a lemez berakásánál "lefagyott"... Káromkodás, majd töprengés: Csináljunk ugyanolyan rendszerkörnyezetet, mint a lejátszós-srácoknál van! A wifi-adapter kiszed, a saját routeremen jelszó nélküli LAN beállít és LAN kábel a Max-ba dug. Csodák-csodája, a gép beindul, a lemezt is ki tudom venni! Legalább a problémát meg tudom otthon javítani, nem kell folyton Újpestre járni... Arra gondoltam ha a firmware-el van gondja akkor adjunk neki vissza a régit! Sajnos a listán szereplő nem-béta file-okból egyetlen egyet sem fogadott el, mivel nem a készülékhez való (?). Akkor legyen a legújabb béta, arról semmi rosszat nem olvastam a neten. Az új firmware fölmegy, gond nélkül működik. Kipróbálom a belső winyó használatot, a file-másolást, minden okés.

    Nyilván más BD lemezekkel is teszteltem, azokkal jól működik és nem fagy le, de a SW IV. lemezzel igen. Ez valószínűleg egy fejlettebb BD, ebbe törhet bele a bicskája, mert a lemezt magát egy haveromnál simán le tudjuk játszani. Most ott tartok, hogy ha lefagy akkor 4 esetből 1szer vissza tudom hozni az életbe, de kissé körülményes, mivel vezetékes hálózat nincs a nappaliban ahol a gépet használnám, és folytok költöztetni kell.

    Nekem úgy tűnik, hogy a problémát a wifi-adapter és a SW lemez együttes használata váltja ki, de ez akár véletlen is lehet. A lejátszó-s srácok azt mondják, hogy hamarosan kapnak árút és próbáljuk ki egy másik távirányítóval, de jó lenne ha nem kellene egy hetet várnom a megoldásra, úgyhogy nagyon szívesen veszem bárki javaslatát... :)

Új hozzászólás Aktív témák