Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz rob83 #3527 üzenetére

    Nekem ilyen eszembe sem jutott volna, mert abban a hitben voltam, hogy ez az adapter úgyis csak átvezeti az ereket (kvázi pár centivel meghosszabbítja a kábelt), így nem változtatna semmin. De úgy néz ki, hogy a monitor dugóján a képen látható 5. tű (pirossal jelöltem) valójában nincs is testelve, csak az aljzatban testelődik.

    Kimértem műszerrel, hogy ezek a lábak az átalakító adapterben is mind össze vannak testelve. Valószínűleg ez okozza, hogy lekapcsol tőle a monitor (az enyém is). És minden jel szerint épp azért találták ki, hogy így indikálni lehessen a kicsúszott kábelt, vagyis ennek hatására írja ki a monitor, hogy ellenőrizzük a csatlakozást. Csak érdekes, hogy a netes leírásokban ez nem szerepel, én meg ugyan TV-ket javítok, de monitorral nem nagyon szoktam foglalkozni, így eddig nem tűnt fel a dolog. Találtam viszont egy bontott monitorkábelt, ennek bekötése is alátámasztja a fenti elképzelést.

    Viszont, ha az alaplapodnál valamilyen gyártási hiba miatt nincs bekötve, illetve megszakadt valahol az 5. ér, akkor talán azért nem kapcsol le a monitor.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák