Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz mekker #46612 üzenetére

    Sorold már fel az ennyit, kíváncsi lettem. Aztán pont a BNA és Beastars esetén aki leragad annál, hogy 'úristen beszélő állatok' vagy 'förrik' az csak sajnálatos. Remélem a Zootopia-t (Zootropolis) se láttad, mert az a Disney hardcore western furry propagandája. Mind nagyon súlyos társadalmi jelenségeket dolgoznak fel egy fokkal emészthetőbb köntösben. Zootopia-ban és Beastarsban csak cseréld ki a növényevőket és a ragadozókat gazdagokra, átlagos emberekre/fehérekre/keresztényekre és tetszőleges szegényekre/faji/vallási csoportokra és össze fog állni a kép. Zootopia több pontot is lefed a film során nem csak ezt a két ellentétet: növényevők vs. ragadozók, kis- vs. nagytestű állatok, naturalisták vs. nem naturalisták.

    Ami évtizedes távlatokban 'ennyi', egyébként plot és megvalósítás szempontjából kimagasló furry animét halandók fel tudnaksorloni az a Neko no Ongaeshi (Ghibli, 2002), az Utawarerumono (2006) és a Spice and Wolf (2008).

    Szemét, beteg fanservice meg comedy az akad (Aggretsuko, Hataruaku Onii-san!, Monmusu, Kemono Friends, Uma Musume, stb.), de azok ebben az esetben nem érdekesek.

    [ Szerkesztve ]

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák