Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz Nova96 #19815 üzenetére

    Szerintem te értesz mindig félre engem, vagy nem tudom. Vakarom a fejem, hogyan fogalmazhatnék érthetőbben, de hát nem egyszerű.

    Szóval ennek az új törvénynek - bár a pontos fordított szöveget vagy lényegi részleteket még nem olvastam, csak az elmondottakból vonok le következtetéseket - ott lehet az új felhozatalt megcsappantó vagy inkább módosító ereje, ha az anime megjelenése és finanszírozása azon múlik, hogy tudják-e televízióban sugározni vagy sem. Amennyiben a finanszírozás puszta lemezmegjelenés esetén sem veszélyeztetett, úgy nem lehet akadály a megjelenésben. Nekünk meg itt nyugaton aztán mindegy, hogy valami a japán tévében lement-e, vagy csak a boltok polcain lehetett megkapni, esetleg csak neten lehetett rendelni, mert semmiképp sem a japán tévében nézzük meg élesben, de még aki meg is rendeli, az sem a japán kiadást veszi meg.

    És mint írtam, európai szemmel evidens, hogy 14 év alattinak is címkézett lolikat nem helyezünk perverz ecchi alapú komédiákba főszereplőnek, különben vagy egy tucat hatóság kikelne magából és nagyobb lenne a büntetés, mint a nyereség. Függetlenül attól, hogy te mit tartasz elfogadhatónak vagy mit nem, ez ellenkezne az európai értékrenddel, amiben e tekintetben már nem várható lényegi változás. Más a helyzet a művészi drámákkal, de különösen körültekintőnek kell lenni.

Új hozzászólás Aktív témák